Viitorul aparține Bitcoin? Listarea Coinbase care-ți arată interesul uriaș din piața criptomonedelor

Viitorul aparține Bitcoin? Listarea Coinbase care-ți arată interesul uriaș din piața criptomonedelor

Coinbase, cea mai mare platformă de tranzacționare de criptomonede ca Bitcoin din SUA, s-a listat la Bursă și a reușit să adune o sumă uriașă.

Coinbase, cea mai mare platformă de tranzacționare a criptomonedelor din SUA, a realizat prima sa ofertă publică inițială pe Nasdaq. E prima companie cu acest profil care face acest lucru și succesul a fost uriaș.

Prețul unei acțiuni, stabilit inițial la 250 de dolari, a crescut rapid, grație interesului, și s-a așezat apoi. Tranzacțiile s-au deschis la prețul de 381 de dolari per acțiune. Astfel, valoarea de piață a Coinbase s-a dus la 100 de miliarde de dolari, așa cum anticipau mulți analiști. Ședința s-a închis în scădere, la 328 de dolari per acțiune, dar succesul nu poate fi ignorat.

Listarea Coinbase, un succes pentru companie și pentru Bitcoin

Coinbase a fost fondată în 2012 și a atras rapid atenția investitorilor, mai ales că a mers pe profit din primii ani. În ultima perioadă, saltul celor mai cunoscute criptomonede, în frunte cu Bitcoin și Ethereum, au făcut compania și mai vizibilă. Un pas de tip IPO – ofertă publică inițială – a venit natural.

Profitul platformei vine din comisioanele percepute la tranzacțiile cu criptomonede. Iar acestea sunt din ce în ce mai mari. Printre marii câștigători, după cum notează CNBC, se numără Fred Wilson, un investitor privat care a pariat pe Coinbase încă din 2013. La o valoare de piață de peste 85 miliarde de dolari, cât ajunsese la închiderea ședinței de tranzacționare, Coinbase a devenit mai valoroasă decât compania mamă a Bursei de Valori din New York.

Listarea Coinbase reprezintă cel mai nou pas în acceptarea la scară largă a criptomonedelor. Acestea nu mai sunt acum evitate nici măcar de marii jucători de pe Wall Street.

Coinbase  are 56 de milioane de utilizatori și aproximativ 7.000 de clienți instituționali plus 115.000 de parteneri în peste 100 de țări. Pe Coinbase se tranzacționează active cu o valoare estimată de 223 miliarde de dolari, reprezentând 11,3% din cota de piață a criptomonedelor. Coinbase oferă și un portofel digital pentru ca investitorii să-și stocheze criptomonedele.

Compania oferă, de asemenea, un serviciu numit Coinbase Pro, care prezintă diagrame avansate și opțiuni de tranzacționare mai complexe.

Citește și: