Bitcoin bate record după record: cât e acum și cât mai poate crește în următoarea perioadă

Bitcoin bate record după record: cât e acum și cât mai poate crește în următoarea perioadă

Frenezia Bitcoin e departe de a se fi estompat, ba din contră. Cea mai cunoscută monedă virtuală a mai bătut un record.

Bitcoin bate record după record și a ajuns să se apropie de 63.000 de dolari, arată datele Coin Metrics, citate de CNBC. Cea mai cunoscută criptomonedă a urcat cu aproximativ patru procente în ultimele 24 de ore și pare de neoprit. Marți după-amiază se tranzacționa în jurul valorii de 62.700 de dolari.

După mulți ani în care investitorii mari de pe Wall Strret au fost sceptici, pare că Bitcoin e acum de neoprit și a atras inclusiv atenția lor. Coinbase, una dintre cele mai cunoscute platforme de tranzacționare a criptomonedelor, se pregătește de o ofertă publică. Iar asta poate duce prețul Bitcoin și mai sus de atât.

Bitcoin, de neoprit

Marți, Bitcoin depășea valoarea de 62.000 de dolari și dădea semne că se poate duce și mai sus de atât. Creșterea din ultimele 24 de ore e de 4%.

Ethereum, a doua cea mai cunoscută monedă virtuală și extrem de atractivă pentru investitori, era și ea pe creștere – depășind valoarea de 2.200 de dolari. E de remarcat, însă, contextul în care se întâmplă aceste mișcări.

Coinbase, cea mai cunoscută aplicație din domeniu, se pregătește săptămâna aceasta de o listare la bursă. Valoarea companiei ar putea urca la 100 de miliarde de dolari. Dacă planurile merg așa cum arată pe hârtie, atunci piața criptomonedelor pare de neoprit. Coinbase, fondată în 2012, e cea mai mare platformă de tranzacționare de criptomonede din Statele Unite.

Coinbase e pe val

Compania a raportat venituri de 1,8 miliarde de dolari în primul trimestru din 2021, de nouă ori mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut. Profitul a crescut, de asemenea, cu valori cuprinse între 730 și 800 de milioane de dolari.

Experții susțin că va crește încrederea în această piață și, pe măsură ce sunt atrași și alți investitori, valoarea criptomonedelor va crește. De fapt, după cum remarcă mulți, în spatele acestor monede virtuale e încredere și atât. Dacă aceasta dispare, totul se năruie.

Nu e cazul acum. Bitcoin și-a dublat valoarea în primele luni ale acestui an.

Există, în piață, interes pentru criptomonede: sunt, pe de-o parte, cei care cred că Bitcoin va ajunge la 100.000 de dolari curând. De cealaltă parte, sunt scepticii, care cred că totul e bulă speculativă, care se va sparge la fel de curând, lăsându-i cu ochii-n soare pe cei care au crezut că se pot îmbogăți peste noapte din aceste active digitale, care n-au nimic în spate în afară de interes și încreere.

Citește și: