13 aug. 2021 | 13:15

Cea mai mică și fascinantă casă costă o avere: de ce are 3 metri lățime

Generalist
Cea mai mică și fascinantă casă costă o avere: de ce are 3 metri lățime

Casa cu o lățime de doar 3 metri costă o avere, ea este scoasă la vânzare pentru 1,2 milioane de dolari.

Legenda locală spune că a fost construită de un soldat întors de la război. El a făcut asta după ce a constatat că fratele lui a construit pe terenul care îi aparținea. În ciuda acestuia, soldatul și-ar fi ridicat locuința între două secțiuni ale casei masive construite de fratele lui, blocându-i lumina. Cea mai mică casă a fost construită în 1862 pe o stradă din partea nordică a Bostonului. Cu toate că este extrem de îngustă ea are totuși patru nivele. Nu există intrare direct din stradă, dar poate fi accesată pe o mică alee.

În ciuda faptului că spațiul locativ este mic casa beneficiază de toate utilitățile necesare. Are trei nivele care sunt compartimentate optim și într-un mod minimalist. Deși are patru etaje în casă, sunt doar cinci uși.

La primul nivel este bucătăria complet dotată . La al doilea etaj aceasta are o cameră pentru luat masa, un spațiu ce poate fi folosit ca living și un balcon cu peisaj înspre grădini private. Al doilea etaj include o baie, o cameră pentru uscat hainele și un living. Nivelul trei are încă o zonă de relaxare alături de un dormitor destinat musafirilor. Dormitorul principal se află la ultimul etaj de unde se poate ajunge pe acoperiș.

Apartamentul beneficiază de o grădină privată spațioasă. Iar pe lângă asta, de pe acoperișul casei se poate vedea tot orașul.

Bostone Globe o declară cu ”distincția de a fi cea mai îngustă casă din Boston”. Comisia pentru repere din Boston spune ”Într-un oraș în care există multe locuri înguste, acest lucru depășește cu mult norma. Din câte știm, este cea mai îngustă casă din Boston”.

Din 2005 proprietarii casei sunt Jennifer Simonic și Spencer Welton care trăiesc ceea ce se numește ”o viață verticală”.