Ce se întâmplă cu prețul la gaze: toți românii trebuie să știe schimbarea

Ce se întâmplă cu prețul la gaze: toți românii trebuie să știe schimbarea

Prețul la gaze crește din nou. Iată ce trebuie să știi despre acest lucru, întrucât te afectează în mod direct.

Primele tranzacții cu gaze naturale din luna septembrie de la Bursa Română de Mărfuri s-au făcut la un preț cu circa cinci euro/MWh, conform Economica. Acesta este mai mare decât cele încheiate la finalul lunii trecute, pentru gazul cu livrare în octombrie și noiembrie.

Așadar, la 1 septembrie, s-a tranzacționat gaz cu livrare în luna octombrie la prețul de 255 de lei MWh. Acest lucru, având în vedere că ultima tranzacție, pentru livrare în octombrie, s-a încheiat la 27 august, la 223 de lei/MWh.

De asemenea, tot la 1 septembrie, s-au făcut tranzacții pentru gaz cu livrare în luna noiembrie. Prețul arătat de platforma BRM a fost de 256 de lei/MWh, în condițiile în care ultima tranzacție din august, pe aceeași perioadă de livrare, a fost de 230 de lei – pe 23 august.

De ce au explodat prețurile la energie electrică și gaze naturale pentru români: există o explicație

Țara noastră se confruntă cu o explozie a prețului la energie electrică și gaze naturale deja de câteva luni, iar situația este una înfricoșătoare pentru români. Mai ales că mulți dintre ei se află în imposibilitatea de a-și plăti facturile. Atunci chiar devine o problemă reală.

Așadar, românii se vor confrunta cu o creștere masivă a prețurilor pe foarte multe planuri. Este inevitabil, din păcate. După ce au crescut prețurile la gaz și curent, urmează prețurile la benzină, la alimente și servicii. Nu ajută nici faptul că a crescut inflația cu mult peste estimările BNR, iar banca centrală a fost nevoită să-și revizuiască pronosticurile pentru acest an.

Deși s-ar putea să nu-ți țină de cald această explicație, accelerarea tranziției către energie verde sau surse de energie regenerabilă pare să fie responsabilă de facturile mai mari ale românilor. Aceasta este explicația premierului Florin Cîțu.

Etichete: