Apple Music devine o alternativă pentru audiofili: cât de bine ți se va auzi muzica preferată și de când

Apple Music devine o alternativă pentru audiofili: cât de bine ți se va auzi muzica preferată și de când

Apple Music a devenit în ultimii ani unul dintre cele mai populare servicii de streaming de pe mapamond. Parțial, rata de adopție s-a datorat și calității audio, dar aceasta din urmă va beneficia de un upgrade semnificativ.

După câteva săptămâni de zvonuri pe marginea subiectului, avem confirmarea oficială că Apple Music va îmbrățișa în sfârșit un format audio necomprimat, lipsit de pierderi, pentru o experiență audio de top, lossless, inclusiv în formatul Dolby Atmos.

Printr-un comunicat pe pagina oficială, Apple a dezvăluit că al său Apple Music va face tranziția la sunet spațial prin intermediul standardului Dolby Atmos, dar și la streaming audio de înaltă fidelitate. În teorie, vom discuta de două noi formate audio pentru muzică și niveluri de calitate pe care le vei putea experimenta prin intermediul serviciului de streaming.

Partea cea mai fascinantă a anunțului nu ține însă de particularitățile tehnice, ci de faptul că nu vei fi nevoit să plătești nici măcar un leu în plus pentru a le accesa. Upgrade-ul de calitate este complet gratuit și va fi disponibil de luna viitoare pentru toți abonați la Apple Music, independent de momentul în care s-au abonat.

În ceea ce privește sunetul spațial sau spatial audio, nu sunt foarte multe căști compatibile în afară de AirPods Max, dar dacă tot ai făcut efortul financiar semnificativ de a ți le achiziționa, te vei bucura cu siguranță de experiența audio. Pe lângă Dolby Atmos și calitatea audio sporită, ce face Apple Music acum este să se alinieze la standardul pieței. Tidal HiFi și Amazon Music HD suportau deja Dolby Atmos Music și Sony 360 Reality Audio.

Conform datelor furnizate de Apple, upgrade-ul la Dolby Atmos va fi cel mai evident pentru posesorii de căști AirPods și Beats, cu condiția să aibă cipul H1 sau W1. Dacă ești curios de particularități tehnice, fluxurile audio din noul Apple Music vor fi disponibile în format Apple ALAC (Apple Lossless Audio Codec) până la 48 kHz. Dacă ai o conexiune suficient de rapidă, vei face upgrade automat la Hi-Resolution Lossless până la 192kHz. Cu alte cuvinte, începi de la calitatea unui CD audio – 16 bit și 44,1 kHz și sari până la 24 de biți și 48 KHz. Apple insistă pe faptul că deși există posibilitatea de 24 de biți și 192kHz, acelea sunt menite audiofili cu echipamente speciale, precum un convertor USB digital-to-analog (DAC). Acest upgrade va fi disponibil din luna iunie.

Citește și: