Ai acceptat deja noile reguli de utilizare impuse de WhatsApp? Compania anunţă care sunt funcțiile la care nu vei mai avea acces

Ai acceptat deja noile reguli de utilizare impuse de WhatsApp? Compania anunţă care sunt funcțiile la care nu vei mai avea acces

Nu mai ai foarte mult timp la dispoziție ca să accepți noile reguli pe care le impune WhatsApp. Asta, desigur, dacă mai vrei să îți păstrezi contul.

Utilizatorii WhatsApp au la dispoziţie câteva săptămâni pentru a accepta „Politica de Confidenţialitate” a aplicaţiei şi „Termenii şi Condiţiile”, ambele actualizate în decursul ultimelor luni, care presupun partajarea datelor cu compania care deține WhatsApp, Facebook. În caz contrar, le vor fi restricţionate accesul la unele dintre funcţiile-cheie ale platformei.

„În ultimele câteva săptămâni am afişat o notificare în WhatsApp care oferă mai multe informaţii privind actualizarea. După ce le-am acordat tuturor utilizatorilor timp pentru a analiza aceste actualizări, continuăm să le reamintim celor care nu au avut şansa de a face acest lucru să citească aceste informări şi să le accepte. După o perioadă de câteva săptămâni, memento-ul pe care îl primesc oamenii va deveni în cele din urmă persistent”, se arată în cea mai recentă actualizare WhatsApp a problemei.

WhatsApp îți mai dă ceva timp să îi accepți noile reguli

WhatsApp spune că nu va șterge sau dezactiva conturile persoanelor care nu doresc să împărtășească informațiile lor cu Facebook, după data de 15 mai. Dar sunt unele modalități prin care compania te va forța, practic, să accepți noile condiții de utilizare.

„De la confuzia iniţială din jurul anunţării noii politici de confidenţialitate, WhatsApp s-a străduit să atenueze preocupările utilizatorilor cu privire la ce tip de date ar împărtăşi cu alte companii deţinute de Facebook. Cu toate acestea, chiar şi după asigurările sale că actualizarea a fost orientată către companii şi că mesajele şi apelurile utilizatorilor vor rămâne private şi sigure, au existat rapoarte despre utilizatorii care au renunţat la WhatsApp în favoarea platformelor concurente. Într-adevăr, politica nu are nicio implicaţie pentru confidenţialitatea conversaţiilor utilizatorilor – acestea rămân criptate de la un capăt la altul şi nici WhatsApp, nici Facebook nu vor putea vizualiza conţinutul mesajelor, nu vor asculta apelurile utilizatorilor sau vor păstra jurnalele pentru a vedea cu cine interacţionează utilizatorii”, susţin specialiştii Eset, citați de Agerpres.

Desigur, dacă nu vrei să accepți noile reguli ale aplicației deținute de gigantul tehnologic Facebook, îți poți șterge contul. Înainte de a vă șterge contul WhatsApp, descarcă datele din el. Mai întâi, intră în aplicație, în setări, accesează Cont și solicită informații despre cont.

Acest proces ar putea dura câteva zile, deoarece WhatsApp trebuie să compileze tot ce are asupra ta și să-ți livreze raportul.

După ce trec câteva zile, vei primi o notificare că raportul tău este gata. Apasă Descărcați, salvează fișierul „Contul meu info.zip” și aruncă o privire. Acestea sunt toate datele pe care WhatsApp le are despre tine.

În interior, printre multe alte lucruri, vei găsi un fișier HTML cu o imagine afișată, numărul de telefon, adresa de e-mail, activitatea dispozitivului, starea și toate numerele de telefon ale persoanelor de contact.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: