Decizia radicală luată de WhatsApp: ce se întâmplă cu românii care au cont și nu fac asta

Decizia radicală luată de WhatsApp: ce se întâmplă cu românii care au cont și nu fac asta

Mai sunt câteva zile până la o schimbare considerabilă pregătită de WhatsApp. Curiozitatea utilizatorilor e ce se întâmplă dacă n-o acceptă.

Pe 15 mai, WhatsApp va aplica un nou set de condiții de utilizare a platformei. Schimbarea trebuia să se întâmple în ianuarie, dar atunci a născut o mulțime de reacții negative și-a amânat-o. Revine acum.

Totuși, după ce şi-a ameninţat utilizatorii că le va bloca unele facilităţi dacă nu vor accepta noile condiţii de utilizare a produsului, WhatsApp se va mulţumi acum doar să trimită notificări. Cei care nu acceptă, vor tot vedea mesajul. Nu e clar până când și când se va modifica și această abordare.

WhatsApp încearcă să diminueze reacțiile negative precedente

Oficialii platformei susțin că au revenit asupra deciziei de a limita funcţionalitatea pentru cei care nu acceptă noile condiții. Asta după ce, inițial, utilizatorii erau amenințați că funcționalitățile vor fi reduse.

Tonul mesajului oficial s-a schimbat, iar WhatsApp spune că, şi dacă nu acceptă condiţiile, utilizatorii vor putea folosi produsul la fel ca şi până acum. Cei de la WhatsApp speră, probabil, că acest tip de presiune va fi mai eficient decât ameninţările.

Nu se ştie ce anume a determinat WhatsApp să-şi schimbe poziţia, însă este posibil să existe un număr mare de utilizatori care nu şi-au dat încă acordul, iar oficialii companiei să se teamă de un alt episod negativ, precum cel din momentul anunţării noilor condiţii, când milioane de utilizatori au trecut la Telegram şi Signal.

WhatsApp va începe să transfere noi informaţii către Facebook, legate de viitoarele funcţii de shopping ale produsului, funcţii care vor include şi un instrument de plată. Cel mai probabil, Facebook vrea să folosească datele de plată ale utilizatorilor WhatsApp pentru îmbunătăţirea targetării reclamelor.

Termenul limită pentru acceptarea noilor politici este 15 mai, însă, în condiţiile în care nu vor exista alte repercusiuni în afara notificărilor, pentru cei care nu le acceptă, acesta îşi pierde din semnificaţie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: