Ghid ca să-ți ștergi contul de WhatsApp în siguranță. Ce trebuie să știi înainte să renunți la aplicația de mesagerie

Ghid ca să-ți ștergi contul de WhatsApp în siguranță. Ce trebuie să știi înainte să renunți la aplicația de mesagerie

Deși asta este, în cele din urmă, decizia fiecăruia, dacă decizi că e timpul să-ți ștergi contul de WhatsApp, în continuare îți recomandăm cum să-ți ștergi contul, precum și câteva cerințe preliminare, înainte de a face acest lucru.

În primul rând, important: ștergerea aplicației WhatsApp de pe smartphone-ul tău iPhone sau Android nu îți va șterge contul. Va fi în continuare activ, doar că mesajele sau apelurile nu vor ajunge la tine. Acestea vor apărea imediat ce reinstalezi aplicația.

Înainte de a vă șterge contul WhatsApp, descarcă datele WhatsApp. Mai întâi, intră în aplicație, în setări, accesează Cont și solicită informații despre cont. Acest proces ar putea dura câteva zile, deoarece WhatsApp trebuie să compileze tot ce are asupra ta și să-ți livreze raportul.

După ce trec câteva zile, vei primi o notificare că raportul tău este gata. Apasă Descărcați, salvează fișierul „Contul meu info.zip” și aruncă o privire. Acestea sunt toate datele pe care WhatsApp le are despre tine. În interior, printre multe alte lucruri, vei găsi un fișier HTML cu o imagine afișată, numărul de telefon, adresa de e-mail, activitatea dispozitivului, starea și toate numerele de telefon ale persoanelor de contact.

Există, de asemenea, informații despre operatorul tău, dispozitivul, data înregistrării și starea Termenilor și Condițiilor. Arhiva conține, de asemenea, un fișier JSON pe care îl poți citi, cu aproape aceleași date ca fișierul HTML.

Apoi, salvează fișierele media și conversațiile WhatsApp. În timp ce aștepți generarea raportului tău, parcurge conversațiile și să salvează fiecare conținut media (foto, video, mesaj vocal etc.) pe care s-ar putea să nu-l fi salvat încă. Acest lucru este din motive de siguranță, deoarece aplicația la care migrezi ar putea să nu aibă capacități de import de date WhatsApp.

Poți, de asemenea, să faci capturi de ecran, dacă simți că este ceva care merită să păstrezi. Dacă îți pasă doar de versiunea în text simplu a conversației tale, poți să atingi cele trei puncte de pe Android (sau numele persoanei de contact din conversația de pe iOS) și să selectezi Export chat din meniu. Apoi, depinde de tine dacă vrei să incluzi fișierele media în acel chat sau nu.

Cum să șterge contul WhatsApp pe iPhone

Ștergerea contului WhatsApp de pe iPhone (sau dispozitiv iOS) este un proces simplu. Urmează pașii de mai jos dacă ești gata de acest pas.

Așadar, intră în WhatsApp, atinge Setări în capătul din dreapta al barei de butoane de jos și accesează-ți contul. Apasă Șterge contul meu, introdu numărul tău de telefon înregistrat pe WhatsApp.În final, atinge butonul roșu Șterge contul meu.

Cum să ștergeți contul WhatsApp pe Android

Dacă utilizezi un dispozitiv Android și vrei să-ți ștergi contul WhatsApp, procesul este destul de simplu. Urmează pașii de mai jos.

Mai întăi, desigur, intri în aplicație. Apăsă butonul meniu (cele trei puncte) din dreapta sus și selectează Setări. În continuare, trebuie să-ți accesezi contul și să atingi Șterge contul meu. Introdu numărul de telefon înregistrat pe WhatsApp și apasă Șterge contul meu. Gata, cont șters.

Ce se întâmplă după ce îți ștergi contul 

Potrivit WhatsApp, ștergerea contului tău va declanșa următoarele acțiuni: evident, contul tău va fi șters, istoricul mesajelor tale va fi șters, vei fi eliminat din toate grupurile la care te-ai alăturat anterior, iar copiile de rezervă Google Drive și/sau iCloud vor fi șterse.

Reține că ar putea dura 90 de zile de la momentul ștergerii contului tău pentru finalizarea procesului. Nu veț putea recâștiga accesul la contul tău. De asemenea, reține că mesajele pe care le-ai trimis nu vor fi șterse din partea finală a destinatarului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: