Tehnologia și religia: Papa încearcă să vă invite la socializare reală

Tehnologia și religia: Papa încearcă să vă invite la socializare reală

Într-o perioadă în care numărul ateilor și al celor care și-au pierdut încrederea în religie a crescut foarte mult, Papa Francisc încearcă să atragă tinerii spre Dumnezeu cu argumente tech.

În cadrul unui Jubileu desfășurat zilele trecute la Vatican, dedicat în mod exclusiv adolescenților, Papa de la Roma, liderul bisericii Romano – Catolice, a făcut niște declarații foarte interesante.

În speranța că va reuși să mai atragă câțiva tineri pe căi religioase, Papa Francisc a ținut un discurs motivațional cu puternice valențe tehnologice și referințe către universul tech. Aproximativ 70.000 de tineri au fost prezenți la evenimentul desfășurat în piața San Piedro, iar entuziasmul lor a fost remarcabil. ,,Fericirea voastră nu are nici un preț, nu poate fi cumpărată și vândută: Nu este o aplicație pe care o instalați pe telefonul mobil. Nici măcar ultima versiunie nu vă poate ajuta să creșteți și să deveniți liberi în dragoste.

Spre deosebire de alți lidei ai Bisericii Catolice din ultimii 20 de ani, când avansul tehnologic a devenit foarte greu de ignorat, Papa Francisc, împreună cu o echipă foarte numeroasă în spate probabil, a arătat o afinitate semnificativă pentru tehnologie. Fiind foarte activ pe rețele sociale precum Instagram sau Twitter, contul său de Instagram – @franciscus a ajuns în mai puțin de o lună la 2,3 milioane de followeri, deși s-a ajuns până la nivelul în care 1,2 miliarde de persoane i-au marcat postările ca favorite. Cu alte cuvinte, fiecare gest online al Suveranului Pontif devine viral instant.

[readmore]

În același timp însă, liderul Bisericii Catolice face tot posibilul pentru a ne convinge să nu devenim dependenți de tehnologie. În această direcție, Papa Francis a ridicat zilele trecute un iPhone în aer și a făcut o analogie foarte inspirată, comparând viața fără Iisus cu un smartphone fără semnal. ,,Asigurați-vă în permanență că mergeți unde este rețea”, în acest context rețea fiind o metaforă pentru familie, parohie și școală.

Citește și: