Ronald Reagan te trimite să comiți crime de război în Call of Duty: Black Ops Cold War

Ronald Reagan te trimite să comiți crime de război în Call of Duty: Black Ops Cold War

Activision și studiourile sale de dezvoltare, Treyarch și Raven Software, au lansat trailerul pentru noul Call of Duty: Black Ops Cold War și se întâmplă ca un personaj oarecum ciudat și neașteptat să apară în serie: președintele Ronald Reagan.

Încorporarea unui personaj istoric și politic din viața reală, unul al cărui mandat încă are efecte controversate asupra politicii moderne, este cu siguranță o mișcare inteligentă.

Este și mai interesant dacă vezi și ce rol are personajul în joc: te pune pe tine, ca jucător, și pe alți agenți să încalci în esență legea și să comiți potențiale crime de război pentru a salva „lumea liberă”, potrivit TheVerge.

Trailer-ul prezintă o discuție a unui personaj cu numele de cod „Perseus”, un presupus spion KGB (bazat pe evenimente din timpul Războiului Rece) despre care noul personaj Russell Adler spune că „va schimba echilibrul Războiului Rece” dacă nu fac nimic pentru a opri complotul.

Dar când se discută despre legalitatea misiunii, atunci ajungem pe un teritoriu riscant

“Fiecare misiune pe care o desfășurăm este ilegală”, protestează personaj Black Ops al lui Frank Woods, care spune că mulți oameni nevinovați vor pieri dacă nu îl opresc pe Perseus.

Din fericire, acesta este momentul în care președintele se pare că va da ultimul cuvânt. „Vorbim despre prevenirea unui atac asupra bărbaților și femeilor liberi din lume”.

“Dați-i domnului Adler ce dorește”, spune Reagan la intrarea în cameră, dezvăluind că el a fost cel care a aprobat misiunile anterioare ale echipajului lui Black Ops.

“Domnilor, ați primit o sarcină extraordinară: protejarea modului nostru de viață de un rău iminent. Nu există o datorie mai mare, nu există o onoare mai mare și, chiar dacă puțini oameni vor ști de luptele voastre, fiți siguri că întreaga lume liberă va beneficia de ele. Știu că nu veți da greș”, este o parte din discursul din joc al președintelui.

Este un lucru probabil bun că Reagan este acolo pentru a asigura jucătorii că ceea ce fac este de fapt bine. De altfel, fanii Call of Duty ar putea avea o impresie greșită cu privire la rolul Americii în conflictele geopolitice din întreaga lume. Cu siguranță nu este nevoie de acest lucru.

Citește și:
Etichete: