VIDEO De ce au respirat locuitorii din București, din nou, aer poluat: sursa poluării extreme din Capitală

VIDEO De ce au respirat locuitorii din București, din nou, aer poluat: sursa poluării extreme din Capitală

Bucureștenii s-au trezit, miercuri dimineață, într-un aer extrem de poluat. În nordul Capitalei, în special, s-a simțit, ore bune, un miros înecăcios de fum.

Locuitorii din București au respirat, miercuri dimineață, din nou un aer înecăcios. Poluarea a atins niveluri extrem de ridicate din cauza unui incendiu puternic din localitatea ilfoveană Periș. Un fum gros s-a ridicat în aer din cauza unui incendiu de vegetație la o fostă fermă de porci.

Pompierii s-au luptat cu flăcările ore și nici după orele prânzului incendiul nu fusese lichidat.

Ministrul Mediului a venit cu explicații.

Poluare masivă în București

Garda de Mediu a fost solicitată să intervină, iar ministrul Mediului, Costel Alexe, a explicat pentru Digi24 că e a fost vorba de un incendiu de vegetație lângă București.

„Avem un incendiu de vegetație. În urma incendierii unei zone semnificative de vegetație în zona Periș din județul Ilfov, ard mocnit batalurile, bazinele de acumulare ale fostei ferme de porci. Arderea acestor resturi generează miros specific și fum înecăcios, resimțit de locuitorii din vecinătate și evident de noi, cei din București, ca urmare a vitezei și direcției vântului. Echipele Gărzii de Mediu și APM sunt pe teren în nordul Capitalei pentru a gestiona situația și pentru a evaua impactul incendiului de vegetație, cel mai puternic resimțindu-se în Corbeanca, Buftea, Otopeni. În această dimineață am avut discuții cu cei de la ISU, care sunt pe teren și în datoria cărora este stingerea acestui incendiu”, a spus ministrul Mediului, Costel Alexe.

Potrivit Gărzii de Mediu, suprafața care a ars ore în șir este de aproximativ 30.000 de metri pătrați.

„Din datele obţinute de la Primăria Periş, rezultă că pe terenul incendiat se află batalurile fostei ferme de porci, arderea acestor resturi generând mirosul specific şi fumul înecăcios, resimţit de către locuitorii din vecinătate. Din informațiile existente în baza de date a UAT Periş, proprietarul terenului incendiat ar fi o societate aflată în insolvență, însă viceprimarul localităţii Periş a afirmat că baza de date cu privire la proprietarul acestor terenuri nu a fost actualizată”, arată instituția.

Citește și: