Moțiunea de cenzură, în pandemie: ”Hoțul strigă hoțul”, în opinia lui Tătaru

Moțiunea de cenzură, în pandemie: ”Hoțul strigă hoțul”, în opinia lui Tătaru

Guvernul condus de Ludovic Orban ar putea să cadă peste câteva zile, din cauza moțiunii de cenzură inițiate de PSD. Ministrul Sănătății este foarte dezamăgit de această situație.

Criza medicală din România reprezintă momentul unor decizii importante, decizii care ar trebui luate de guvern și parlament de la un moment la altul. Din păcate, în această perioadă, autoritățile de la București sunt mai preocupate de desfășurarea alegerilor locale și parlamentare. Dacă asta nu era suficient, oficialii social-democrați au inițiat și o moțiune de. cenzură împotriva guvernului liberal.

Nelu Tătaru este convins că moțiunea de cenzură de la momentul de față este un instrument politic ”fără o bază reală”, fără un motiv clar. Singurul motiv clar este strângerea unor voturi în plus la alegerile din septembrie, a explicat ministrul Sănătății.

„Moţiunea de cenzură e un instrument politic într-un anumit context politic. Nu cred că era nici contextul şi nu cred că trebuia folosit acest instrument fără a avea o bază reală. Să spun plastic ‘hoţul strigă hoţul’. Suntem într-o fază a pandemiei prelungită. Contextul politic a grăbit un pic şi momentul în care noi trebuia să fim axaţi doar pe medical. S-ar părea că unii fură startul, dar fură inconştient acest start, în condiţiile în care ne jucăm cu sănătatea românilor. Dacă în această pandemie am trecut prin momente în care toată lumea a participat, a mers pe un făgaş normal, s-au trezit câţiva factori politici să bagatelizeze aceste momente, să îndemne la nerespectare, la nesupunere, la nerecunoaştere şi tocmai acei factori politici depun astăzi moţiune de cenzură”, a precizat Tătaru, la Realitatea Plus.

Nu este normal ce se întâmplă din punct de vedere politic în țara noastră, la această oră. „Am trăit trei săptămâni fără nişte pârghii prin care noi, ca sistem medical, să putem gestiona o pandemie, iar acum ne trezim în acest moment politic pe care îl gestionăm, cel puţin noi ca şi Guvern, tot medical. Suntem într-un moment medical, haideţi să rămânem într-un moment medical. Politicul, doar pentru a câştiga un congres sau de dragul unor voturi la alegerile din septembrie, nu poate accede pe sănătatea românilor”, a concluzionat ministrul Sănătății. 

Citește și: