FOTO Limuzina electrică de la Mercedes pe care puțini români și-o vor permite: cum arată EQS

FOTO Limuzina electrică de la Mercedes pe care puțini români și-o vor permite: cum arată EQS

Mercedes s-a remarcat ca o marcă premium și vrea să rămână așa și-n contextul în care toți producătorii vin cu modele electrice. Limuzina electrică EQS, noul model al germanilor, e tot ce ți-ai putea dori. Doar că puțini și-o permit.

Mercedes să pregătește să facă trecerea la electrice în stilul premium care l-a consacrat pe constructorul german. Pregătește pentru 2021 o limuzină de lux, 100% electrică. Modelul e denumit EQS și e, practic, versiunea electrică a modelului S Classe.

E primul model care va fi fabricat pe noua platformă dedicată doar autoturismelor cu propulsie electrică de la Mercedes.

EQS, noua limuzină electrică de la Mercedes

Mercedes EQS e acum în faza de teste și va ajunge pe piață anul viitor, la pachet, probabil, cu alte modele electrice ale constructorului german. Autonomia e cu adevărat impresionantă – 700 de kilometri.

„EQS a completat deja peste 2 milioane de kilometri din căldura Africii de Sud, până în frigul Suediei. EQS va fi S-Class al vehiculelor electrice. Din acest motiv se află în același program de dezvoltare solicitant ca și alt vehicul care are privilegiul de a purta steaua în trei colțuri. În plus, sunt unele teste specifice vehiculelor electrice care acoperă priorități de dezvoltare importante, precum autonomia, încărcarea și eficiența””, a declarat Christoph Starzynski, vicepreședinte Electric Vehicle Architecture, responsabil cu vehicule electrice în cadrul Mercedes-Benz.

Deocamdată nu a fost anunțat prețul, dar trebuie să te aștepți că nu e pentru oricine.

Cum spuneam, limuzina electrică e doar primul model din seria unor automobile premium electrice pregătite de Mercedes.

După EQS, vor urma modelele EQE și SUV-urile inspirate din această generație. De asemenea, Mercedes a confirmat lansarea în producție, în acest an, a versiunii EQA, electrică, a compactei GLA, iar în 2021 va veni rândul lui EQB. Arhitectura modulară va permite dezvoltarea de noi modele cu dimensiuni diferite, atât în privința ampatamentului, cât și a ecartamentului, de asemenea fiind posibile schimbări ale componentelor, inclusiv ale bateriilor.

Citește și: