Îți poți lua “zborul” la bordul aceste noi ambarcațiuni electrice

Îți poți lua “zborul” la bordul aceste noi ambarcațiuni electrice

Prima barcă cu motor cu hidroavionaj electric din lume, care reduce consumul de energie și zgomotul “zburând” deasupra valurilor, și-a făcut debutul pe lacurile din Elveția.

Ambarcațiunea se numește Candela Seven și poate atinge viteze de 55 km pe oră atunci când foliile sale o ridică deasupra apei. Producătorii săi promit o experiență de călătorie mai lină și mai de durată decât ceea ce pot oferi alte bărci electrice.

Vehiculul este unul special

Tehnologia utilizată aduce îmbunătățiri majore în ceea ce privește eficiența. Foliile reduc fricțiunea apei și efectul valurilor care lovesc barca, iar astfel se reduce consumul de energie cu 80% în comparație cu bărcile normale cu motorină și se extinde raza de acțiune a navei la 90 km.

Barca este realizată din fibră de carbon și transportă, de asemenea, un computer de bord care reglează automat pozițiile foliei de 100 de ori pe secundă pentru a reduce rulajul. În acest mod, chiar și răul de mare este redus.

„Deoarece nu avem valuri, nu avem niciun fel de legănare sau lovituri și chiar puteți avea parte de o călătorie cu adevărat liniștită”, a declarat pentru Reuters importatorul elvețian Christian Vogel.

Până acum, bărcile electrice au fost nevoite să recurgă la metode fie de a sacrifica viteza, fie de a reduce autonomia, din cauza limitelor de capacitate ale bateriilor lor.

Candela Seven și-a făcut debutul elvețian pe Lacul Lucerna săptămâna aceasta. Compania din Stockholm a livrat 16 bărci începând de anul trecut, iar în prezent, Candela Speed ​​Boat speră să înregistreze progrese astfel încât să debuteze într-un turneu european.

Barca poate fi utilă în special pentru orașele elvețiene pe malul lacului, precum Zurich, Lucerna și Geneva, a spus Vogel.

“Oamenii ar putea folosi ambarcațiunea pentru a face naveta peste lacuri sau pentru excursii de o zi”, a spus el.

Barca electrică “zburătoare” este disponibilă pe piață la un preț de aproximativ 250.000 de euro (296.000 de dolari).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: