Greta Thunberg lovește din nou: cum a ”desființat” noul plan al Comisiei Europene

Greta Thunberg lovește din nou: cum a ”desființat” noul plan al Comisiei Europene

Comisia Europeană are un plan pentru obținerea neutralității climatice în Europa până la 2050. Greta Thunberg a criticat aspru superficialitatea actului și a insistat pe faptul că schimbări trebuie făcute acum.

Greta Thunberg continuă să fie foarte vocală când vine vorba de schimbările climatice și a indiferenței autorităților pentru a pondera dezastrul încălzirii globale. Cel mai recent atac al adolescentei a fost la adresa Planului Verde, cea mai recentă inițiativă a Comisiei Europene pe marginea problemelor de mediu pe care le întâmpină planeta noastră. Conform calculelor Gretei, acest proiect are sub 50% șanse de a limita încălzirea globală, conform Euronews.

Declarațiile pe marginea acestui subiect au fost făcute de Greta Thunberg la Bruxelles, în aceeași zi în care Comisia Europeană a aprobat proiectul pentru dobândirea neutralității climate până în 2050. „Recunoașteți că renunțați, la acordul de la Paris, la promisiunile dumneavoastră că faceți tot ce puteți pentru a asigura un viitor sigur pentru proprii copii”, le-a spus Thunberg euro parlamentarilor.

La Bruxelles, Greta și-a continuat discursul agresiv la adresa oficialilor europeni cu alte câteva argumente importante. „Această lege a climei reprezintă o predare. Natura nu negociează și nu poți face acorduri cu fizica. Obiectivele dumneavoastră îndepărtate nu vor însemna nimic dacă emisiile mari vor continua în ritmul de astăzi, chiar și pentru doar câțiva ani”, a mai spus Greta Thunberg, miercuri.

Dincolo de avertismentele pe termen lung, tânăra este foarte dezamăgită de faptul că nu se face nimic astăzi pentru încetinirea ritmului schimbărilor climatice. În acest context, Thunberg a spus că „nicio politică, plan sau acord nu vor fi suficiente” atâta timp cât blocul „va continua să ignore bugetele de CO2 care se aplică pentru astăzi”.

Soluția propusă de activista pentru mediu suntă foarte bine în teorie, dar pare imposibil de pus în practică, mai ales la nivel global. „Trebuie doar să ne schimbăm comportamentul, societatea”, a spus ea.

În timp ce Greta Thunberg își manifesta frustrare față de noul proiect, oficialii europeni erau mândri de faptul că Europa ar putea deveni ”primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050.”

Citește și: