După opt luni fără Facebook și WhatsApp, locuitorii acestei regiuni nu le pot folosi decât pe 2G

După opt luni fără Facebook și WhatsApp, locuitorii acestei regiuni nu le pot folosi decât pe 2G
Sursa foto: Kon Karampelas / Unsplash

Locuitorii regiunii indiene Kashmir n-au putut intra pe rețele sociale precum Facebook și WhatsApp pe o perioadă de opt luni.

În 5 august 2019, guvernul indian a revocat statutul special al regiunii Jammu și Kashmir, lăsând-o fără autonomie. Tot atunci, autoritățile au decis și interzicerea folosirii internetului de către utilizatorii din regiune, pentru a menține liniștea și ordinea după decizia inițială.

După opt luni de lipsă totală de internet sau internet parțial, locuitorii din Kashmir au acum acces și la rețelele sociale precum Facebook sau Twitter.

Permisiunea accesării anumitor site-uri s-a acordat progresiv. În ianuarie 2020, autoritățile au oferi acces locuitorilor la internet 2G. Totuși, acesta nu putea fi folosit decât pe anumite site-uri: întâi au primit acces la 165, apoi la 301 și apoi au ajuns să poată folosi 1.485. Totuși, rețelele sociale încă au fost interzise în regiune.

Acum, utilizatorii din Kashmir au, în sfârșit, acces și la acestea. Totuși, internetul este încă limitat. În primul rând, se pot folosi doar conexiuni 2G, numai de către utilizatori care folosesc servicii post-plătite sau conexiuni pre-plătite verificate, dar și liniile fixe cu adrese Mac.

Locuitorii regiunii au, în sfârșit, acces la Facebook

Interdicția impusă a afectat mai multe ramuri, printre care și afacerile, comerțul, educația sau sănătatea. De asemenea, i-a afectat și pe cei care foloseau anumite platforme pentru a comunica cu cei apropiați, pentru că internetul și, implicit, rețelele sociale folosite în mod obișnuit, precum Facebook sau WhatsApp nu puteau fi accesate.

Mai mulți utilizatori din regiune au apelat, în schimb, la VPN-uri pentru a păcăli sistemul și folosi internetul. La scurt timp, autoritățile le-au blocat, de asemenea, și pe acestea.

Interdicția folosirii rețelelor sociale nu este ceva nou în regiune. În 2017, de exemplu, autoritățile din Kashmir au interzis folosire anumitor rețele, precum Facebook sau WhatsApp, pentru a stopa protestele din stradă din acea perioadă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: tnw