Coronavirus a dus la închiderea unei fabrici Samsung: motivul din spatele deciziei radicale

Coronavirus a dus la închiderea unei fabrici Samsung: motivul din spatele deciziei radicale

Epidemia de coronavirus s-a răspândit de mult timp în afara Chinei, iar consecințele încep să se simtă și în industria tech din Coreea de Sud, începând cu o fabrică Samsung.

Din cauza unui bolnav de coronavirus depistat printre angajații unei fabrici Samsung, compania sud coreeană a decis să închidă centrul de producție din Gumi, Coreea de Sud. În prima fază, oprirea activității s-a desfășurat până pe data de 24 februarie, astăzi, pentru doar câteva zile. Cel mai probabil însă, problemele și restricțiile vor continua.

Un bolnav infectat cu COVID-19 a fost depistat în urmă cu câteva zile la fabrica de smartphone-uri a Samsung din localitatea Gumi, Coreea de Sud. Compania a rugat angajații care au intrat în contact cu bolnavul să intre de bună voie în carantină, în timp ce etajul fabricii pe care a lucrat bolnavul a fost închis.

Momenta, fabricile de cipuri și panouri ale Samsung de pe întreg teritoriul Coreei de Sud nu au fost afectate. Ca referință, în ceea ce privește regiunea Gumi, aceasta este foarte aproape de Daegu, epicentrul răspândirii epidemiei din Coreea.

În privința telefoanelor care vor fi afectate de această oprire a activității, europenii și americanii amatori de mobile Samsung nu ar trebui neapărat să aibă de suferit. Fabrica închisă din Gumi este specializată pe terminale de top destinate pieței din Coreea. În același timp însă, produce și dispozitive Galaxy Z Flip și Galaxy Fold, după telefoane care oricum erau foarte rar și dificil de achiziționat.

În contextul în care Z Flip abia s-a lansat, iar sud coreenii încearcă să atragă atenția asupra sa, întreruperea producției nu le va face viața prea ușoară celor de la Samsung.

În altă ordine de idei, este important de reținut că Apple a anunțat că vor exista probleme cu stocurile de iPhone în următoarea perioadă tot din cauza coronavirus, în contextul în care gigantul din Cupertino își produce telefoanele în China.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI