20 oct. 2020 | 12:41

Cea mai ieftină benzină din România: anunțul zilei pentru toți șoferii. E o adevărată pomană

AUTO
Cea mai ieftină benzină din România: anunțul zilei pentru toți șoferii. E o adevărată pomană

În urma unei aplicări al unui adaos comercial de numai 0,1%, prețurile la toate categoriile de carburant s-au redus considerabil la o benzinărie. Această benzinărie se află în Câmpina.

Anul 2020 a fost unul bun pentru șoferi cel puțin din punct de vedere al prețurilor la carburanți. Situația merge mai departe, iar în România avem și această surpriză de acum.

Astfel, începând din 15 septembrie 2020, până la data de 31 decembrie 2020, carburanții comercializați la această benzinărie au un adaos comercial de numai 0,1%, fapt care a dus la o ieftinire considerabilă a tuturor tipurilor de combustibil: benzină, motorină și GPL.

Astfel, un litru de motorină costă 3,88 lei TVA inclus, față de 4,46 lei cât a fost până acum. Media în piață la acest tip de carburant este de 4,43 lei pe litru. De asemenea, stația vinde motorina premium cu 4,4 lei pe litru, în scădere de la 4,85 lei/litru, conform aceleiași surse.

De asemenea, un litru de benzină standard costă 4,12 lei. În piață, sortimentul de benzină popular se vinde în medie cu 4,45 lei pe litru. Mai mult, benzina premium se vinde aici cu 4,7 lei pe litru, față de 5,17 lei pe litru. Practic, asta înseamnă că sortimentele premium vor fi mai ieftine decât cele populare de pe piață.

Și prețul unui litru de GPL a scăzut. Se comercializează cu 2,03 lei, în scădere de la 2,52 lei pe litru. Media în piață a acestui carburant este de 2,52 lei pe litru.

Omul de afaceri care deține această benzinărie a decis să ajute mediul de afaceri, și pe locuitorii din regiune să treacă mai ușor peste dificultățile generate de pandemie, notează Promotor.

Așadar, dacă prețul benzinei nu este considerabil mai mic față de celelalte benzinării, la GPL și motorină diferența este vizibilă. Pentru aproximativ 30 de litri de GPL suma poate ajunge la 60 de lei, iar pentru, de exemplu, 40 de litri de motorină suma ajunge la aproximativ 150 de lei.