Toți șoferii sunt cu ochii pe pompă: se întâmplă cu benzina și motorina. Vestea face înconjurul planetei

Toți șoferii sunt cu ochii pe pompă: se întâmplă cu benzina și motorina. Vestea face înconjurul planetei

Șoferii au fost o categorie fericită în 2020. Prețul la benzină și motorină a scăzut considerabil, iar asta s-ar putea să continue și pentru următoarele luni până în 2021.

La mijlocul lunii octombrie, prețul petrolului a scăzut din nou. Schimbarea a venit pe fondul creșterii numărului de infecții pe plan mondial. Asta a sporit temerile privind creșterea economiei și redresarea cererii de petrol.

Totodată, statele europene impun noi restricții sau iau în calcul să facă asta pentru a ține sub control extinderea pandemiei. În plus, India, al treilea mare consumator de petrol, este în grafic să depășească SUA la cel mai mare număr de infecții pe plan mondial.

Ca cifre, cotația futures a barilului de petrol light sweet crude a scăzut cu 0,24 dolari, la 40,80 dolari, în timp ce cotația futures a barilului de petrol Brent din Marea Nordului a coborât cu 0,28 dolari, până la 43,04 dolari.

În săptămâna precedentă, la bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotația barilului de petrol light sweet crude cu livrare în luna noiembrie a crescut miercuri cu 0,84 dolari până la închidere la valoarea de 41,04 dolari. Iar la bursa ICE Futures, cotația barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în luna decembrie a urcat cu 0,87 dolari până la valoarea de 43,32 dolari la închidere

Cât costă benzina și motorina în România acum

Pe 19 octombrie, cel mai mic preț la benzină era înregistrat la Daia, Giurgiu, cu 4,26 lei pe litru. Cea mai ieftină motorină era la Baraolt, Covasna, cu 4,26 lei pe litru.

În cazul Capitalei, benzina avea un preț minim de 4,47 lei pe litru, motorina era la 4,42 lei și GPL era la 2,47 lei.

În Clup, minimele s-au dus către 4,47 lei pentru benzină, 4,34 lei pentru motorină și 2,47 lei pentru GPL. În fine, la Iași erau înregistrate cele mai mici prețuri (dintre orașele mari). Astfel, benzina era la 4,35 lei, motorina la 4,26 lei și GPL era la 2,57 lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI