27 nov. 2020 | 13:33

10 filme de groază care sunt perfecte pentru sărbătorile din 2020

ACTUALITATE
10 filme de groază care sunt perfecte pentru sărbătorile din 2020

Crăciunul și groaza nu merg prea bine împreună, dar aceste 10 filme de groază de vacanță oferă cu siguranță o întorsătură unică pentru aceste vremuri.

Crăciunul poate fi o perioadă excelentă a anului pentru a răspândi veselia, dar este, de asemenea, o oportunitate de a participa la unele filme de groază cu tematică de sărbători și de a te bucura de câteva sperieturi.

Ar putea fi greu să împărtășești aceste filme cu întreaga familie, dar un grup de prieteni se poate distra cu siguranță.

Dacă te încântă ideea, găsești mai jos o listă de filme de groază noi și vechi cu tematică de vacanță.

Better Watch Out (2017)

Crăciunul capătă un înțeles nebunesc, dar nefast, în acest film horror despre un sociopat în vârstă de 12 ani, care încearcă să se apropie de babysitter-ul său de 17 ani, chiar dacă asta înseamnă crimă.

Cadrele sunt frenetice și pline de energie. Filmul se remarcă printr-o scenă în care Luke încearcă să pună în scenă o versiune reală a vopselei care se balansează, ca în Home Alone.

Filmul se încheie pe o notă întunecată de comedie, care lasă mult spațiu deschis pentru o continuare.

The Lodge (2019)

Nu este în întregime un film cu tematică de Crăciun, dar The Lodge își folosește tema rece și înghețată de iarnă cu un efect maxim în timp ce îl lovește pe spectator cu lovituri psihologice una după alta.

Este o poveste despre o farsă crudă făcută de doi copii unei tinere instabile din punct de vedere psihic, farsă care se întoarce împotriva lor în cel mai rău mod imaginabil.

Filmul se joacă cu publicul oferind un scenariu “what if?”, la care nu se răspunde decât mai târziu în film.

Cu toate acestea, odată ce realitatea iese la iveală, groaza nu se oprește. The Lodge este extrem de eficient pentru a-i face pe oameni să se gândească de două ori la propriile lor acțiuni.

Christmas Evil (1980)

Comedia neagră și groaza tradițională se îmbină pentru a crea acest clasic ciudat de Crăciun despre un băiat tânăr care descoperă că iubitul lui Moș Crăciun nu este real.

Efectul este atât de traumatic încât cicatricile îl afectează pe acest băiat până la maturitate.

Odată ajuns la tinerețe, începe să-l personifice pe bătrânul vesel Saint Nick în măsura posibilităților sale, păstrând în același timp sub un ochi atent copiii din cartier pentru a vedea dacă sunt obraznici sau drăguți.

Când oamenii încep să-l ridiculizeze pentru obiceiurile sale, rezultatul îl face să simtă o furie care îl aduce până în stadiu de a începe o cursă ucigașă.

Krampus (2015)

Acest film cu monștri subliniază importanța de a avea spiritul de Crăciun. Povestea se concentrează pe o familie care se reunește pentru sărbători și ajunge să se lupte, ceea ce îl determină pe un tânăr să-și piardă entuziasmul pentru vacanță.

El convoacă fără să vrea un demon Yuletide urât care se opune direct lui Moș Crăciun și vine să răspândească pedeapsa celor necredincioși.

Băiatul și familia sa sunt nevoiți să se confrunte cu unul dintre cei mai groaznici demoni din istoria filmului și, sperăm, să recâștige puțin din spiritul de Crăciun în acest proces.

The Nightmare Before Christmas (1993)

Halloween-ul și Crăciunul se ciocnesc în acest îndrăgit clasic al lui Tim Burton. Regele dovleacului Jack Skellington se lovește, fără să vrea, de tărâmul fictiv din Christmas Town și este atât de cuprins de ceea ce găsește, încât încearcă să răspândească veselia în Halloween Town.

Din păcate, căutarea sa de a răspândi o fericire în orașul său întunecat este întâmpinată cu o oarecare rezistență hilară de către fantomele și goblinii locali. Va fi nevoie de ceva convingător pentru ca aceste creaturi de noapte să îmbrățișeze clopoțeii și veselia.

Silent Night, Deadly Night (1984)

Un băiat traumatizat care a fost martor la asasinarea părinților săi de către Moș Crăciun crește și devine chiar lucrul de care se temea cel mai mult.

Totul începe odată cu întâmplările și abuzurile suferite într-un orfelinat.

După ce a văzut două persoane angajate într-un act sexual într-o cameră de depozitare, mintea îi revine la momentul traumatic al copilăriei sale. De acolo, pleacă într-o cursa ucigașă care l-ar face și pe Jason Vorhees să se ridice și să-și noteze.

Red Christmas (2017)

Starul Cujo, Dee Wallace, joacă în acest film despre o mamă care a renunțat la un copil, care se întoarce să o bântuiască la douăzeci de ani după fapt. Filmul este un amestec de comentarii sociale cu unele elemente de groază supranaturale.

Filmul este încărcat de sânge, și nu prea mult umor, ceea ce face ca această intrare specială pe listă să fie mai dificil de vizionat în comparație cu restul. Totuși, este o poveste obsedantă cu o premisă interesantă, care este complet diferită de altele din genul său.

Black Christmas (1974)

Acest clasic canadian de groază a dat startul practic întregului gen de slasher al filmelor de groază și a deschis calea unor francize iconice precum Vineri 13 și franciza succesorului spiritual Scream.

Complotul se concentrează pe un grup de tinere dintr-un sorority care pleacă de sărbătorile de Crăciun, doar pentru a deveni ținta unui criminal în serie.

Pe măsură ce apelurile telefonice înfiorătoare încep să se îngrămădească, fetele își dau seama curând că sunt chiar în aria ucigașului.

Filmul nu a primit foarte multă atenție când a fost lansat pentru prima dată, dar de atunci a devenit un element esențial al filmelor de groază ale sărbătorilor de Crăciun.

Gremlins (1984)

Puține filme de groază sunt la fel de evidente și perfecte pentru sărbătorile de Crăciun precum Gremlins. Steven Spielberg a reușit să construiască amestecul perfect de groază și râsete. Este cu siguranță unul de urmărit cu copiii mai mari.

Această poveste atemporală despre un cadou de Crăciun greșit se menține și astăzi datorită unei premise inventive, a unor personaje grozave și a unui monstru de film cu adevărat magnific.

Misery (1990)

Tema rece și amară de iarnă a acestei adaptări a romanului horror al lui Stephen King se potrivește perfect cu atmosfera de Crăciun și merită un loc pe watchlist-ul tuturor.

Misery spune povestea unui scriitor bogat care intră într-un accident de mașină oribil, doar pentru a fi salvat de cel mai mare fan al său, autoproclamat.

Ea se dovedește a fi mai mult decât un erou, atunci când se supără pe ultimul său manuscris, amenințându-i viața, cu excepția cazului în care el o rescrie așa cum vrea ea.

Cu viața lui pe muchie de cuțit, este o luptă a voințelor psihologice pentru a câștiga stăpânirea și a scăpa de răpitorul său.