Nokia îți pregătește telefonul la care s-ar putea să nu poți vorbi

Nokia îți pregătește telefonul la care s-ar putea să nu poți vorbi

În ultimii ani, HMD a făcut o treabă foarte bună când vine vorba de popularizarea brandului Nokia în diverse colțuri ale mapamondului. Asta nu înseamnă însă că are doar proiecte inspirate ”pe teavă”.

Oficialii HMD au certificat în urmă cu câteva zile un telefon de vorbit la autoritatea chineză TENAA. Acesta este ultimul pas prin care trebuie să treacă un gadget, înainte să fie lansat oficial și să ajungă în magazine. Terminalul cu pricina este departe de a fi revoluționar, dar acest detaliu este de așteptat pentru un featurephone sau telefon tradițional. 

Dezamăgirea cu care vine la pachet terminalul cu numele de cod TA-1139 ține de rețelele de telefonie pe care acesta poate comunica. Din păcate este limitat la 2G, într-o perioadă în care respectiva infrastructură este pe cale de dispariție în majoritatea colțurilor lumii. Operatorii cu suport pentru terminale 2G au devenit atât de rari, încât Wikipedia are o listă cu doar câteva nume.

Pe de altă parte, nu este exclus să-l vedem și într-o iterație 3G sau 4G în viitor. Ca referință, HMD mai are câteva telefoane de vorbit în portofoliu cu conectivitate 4G. Nokia 8110 este un astfel de exemplu.

În ceea ce privește particularitățile tehnice ale aparatului fără nume comercial, Nokia TA-1139 este construit în jurul unui panou de 2,4 inci cu o rezoluție nativă de 240 x 320 pixeli. Camera principală are 3 megapixeli cu bliț, iar un slot pentru carduri microSD ar trebui să faciliteze audiția de MP3-uri. Funcția de radio FM este și ea prezentă. Conform certificării TENAA, va fi oferit și într-o versiune dual SIM.

Nu știm exact ce sistem de operare va rula, nu merită să te aștepți la ceva elaborat precum Kai OS, cu suport pentru Google Map și Google Assistant. Are un procesor single core tactat la 360Mhz cu 8MB RAM și o memorie internă de 16MB. Cardul maxim suportat este de 32GB. În final, vorbim de un gadget de doar 83,6 grame care ascunde un acumulator de 1020 mAh. Acesta detaliu s-ar putea să te țină departe de priză pentru câteva zile de discuții.

Citește și: