Dune, adaptat pentru cinema ca un „Star Wars pentru adulți”

Dune, adaptat pentru cinema ca un

Opera Dune va fi adaptată din nou pentur marele ecran, iar regizorul filmului a descris acest remake de Dune ca fiind un fel de „Star Wars pentru adulți”.

Dune, regizat de David Lynch, a fost un film sci-fi ce nu s-a bucurat de un succes prea mare în 1984, însă băieții de la Hollywood cred că se poate mai bine și au zis să mai încerce încă o dată să aducă opera lui Frank Herbert pe marele ecran.

De data acesta se încercă să se facă din Dune un succes cinematografic prin aducerea la cârmă a unui regizor de succes, Denis Villeneuve (Arrival, Blade Runner 2049 etc), dar și unui cast cu actori mari printre care se numără Javier Bardem, Oscar Isaac, Josh Brolin, Jason Mamoa, Rebecca Ferguson sau Timothee Chalamet (în rolul lui Paul Atreides).

„Majoritatea ideilor Star Wars vin de la Dune și o să fie o provocare acest proiect. Ambiția este de a face un film Star Wars pe care nu l-am văzut niciodată. Într-un fel, să fac un Star Wars pentru adulți. Vom vedea”, a declarat Denis Villeneuve.

Scenariul pentru acest film va fi adaptat chiar de Denis Villeneuve și este prima dată din 2010 când el contribuie la scenariu. Totuși, acesta va colabora alături de Eric Roth (Forrest Gump, A Star is Born) și de Jon Spaihts (Prometheus, Doctor Strange).

Este bine că nu se încearcă „înghesuirea” întregii opere într-un singur film de două ore, ci materialul a fost împărțit în două și partea a doua se va realiza în funcție de sucessul primului film.

Dacă totul merge conform planului atunci filmul ar trebui să ajungă în cinematografe pe 20 noiembrie 2020. Sunt foarte curios să văd ce o să facă Villeneuve cu acestă operă și am încredere că va ieși un film bun și unul frumos (dacă este să ne luăm după cinematografia lui Blade Runner 2049).

Dune-ul lui Frank Herbert a fost publicat pentru prima dată în 1965 și este considerat ca fiind una dintre cele mai bune opere SF din secolul XX.

Citește și: