De ce construiesc chinezii o fermă solară în spațiu

De ce construiesc chinezii o fermă solară în spațiu
Bianca Prangate
Bianca Prangate
19:04 16.02.2019

Cercetătorii chinezi de la China’s Academy of Space Technology lucrează la o centrală care să stea în orbita Pământului, să capteze energia solară din spațiu și să o trimită înapoi către Pământ.

Această centrală ar fi capabilă să colecteze energia solară chiar și când pe Pământ este înnorat, din moment ce se va afla mult prea sus pentru a fi afectată de vremea terestră. Dorința chinezilor de a oferi energie curată direct din spațiu arată devotamentul țării de a promova energia regenerabilă și de a deveni un lider spațial de renume la nivel global.

Cercetătorul Pang Zhihao de la China Academy of Space Technology Corporation a subliniat importanța unei ferme solare plasate direct în spațiu, spunând că aceasta ar putea să constituie o „sursă inepuizabilă de energie curată pentru oameni”. Ținând cont că încălzirea globală e în floare, ideea unei surse nelimitate de energie regenerabilă este binevenită.

O centrală solară care nu depinde de vreme sună minunat, dar problema este cum faci ca energia să fie trimisă din spațiu înapoi către Pământ? Oamenii de știință din China încă încearcă să găsească o modalitate de a face acest lucru. Momentan însă, planul este ca panourile solare din spațiu să capteze lumina Soarelui, ca mai apoi să trimită electricitate sub formă de microunde sau laser către o facilitate de la sol. Mai apoi, electricitatea ar putea fi folosită în mod normal, precum cea generată la nivelul solului.

Dacă lansarea merge bine, iar cercetătorii reușesc să găsească o modalitate de a transmite energia din spațiu, următorul pas pentru aceștia este să creeze și să testeze facilități chiar mai mari, după cum arată The Sydney Morning Herald. Asemenea facilități ar putea fi utile atât pentru oamenii de pe Pământ, cât și pentru astronauții din spațiu, a căror misiuni ar putea fi alimentate de energia reîncărcabilă generată în spațiu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Futurism
Etichete: