Warcraft pentru mobile s-ar putea inspira din Pokemon Go

Warcraft pentru mobile s-ar putea inspira din Pokemon Go

Pokemon Go este unul dintre cele mai profitabile și populare jocuri pentru mobile din toate timpurile. De aceea, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că ar putea servi ca inspirație pentru o versiune de Warcraft.

Blizzard a anunțat de curând că-și va porta o parte din experiența tradiționalului Diablo pe mobile prin intermediul jocului Diablo Immortal. Deși parte destul de interesant, titlul a fost foarte criticat de fanii seriei, iar trailerul pentru el se află în topul celor mai disprețuite clipuri de pe YouTube din prisma numărului de dislike-uri.

Indiferent dacă Diablo Immortal va fi sau nu un succes la public, creatorii unora dintre cele mai populare RTS-uri create vreodată se pare că vor să aducă o formă de Warcraft pe smartphone-uri și tablete. Dacă speculațiile publicate de Kotaku se dovedesc a fi adevărate, experiența din Warcraft pe iOS și Android va fi însă foarte diferită de cea pe care ți-o aduci aminte în copilărie.

Noul Warcraft își va lua inspirația din Pokemon Go, ajungând să includă o serie stufoasă de elemente de realitate augmentată. Proiectul va ieși dintr-o divizie Blizzard condusă de Allen Adham, co-fondatorul companiei care a fost plecat pentru o perioadă lungă de timp, pentru a reveni în urmă cu câțiva ani. În mod previzibil, vorbim de același departament care s-a aflat în spatele jocului Diablo Immortal.

Decizia de a-și lua inspirația din Pokemon Go se pare că a venit de la designerul șef Cory Stockton, un fan adevărat al francizei. Având în vedere încasările asociate cu creația Niantic, aspectul financiar al ecuației s-ar putea să fi fost de asemenea pe lista de argumente care au alimentat dezvoltarea unui astfel de Warcraft.

Este important de reținut faptul că, indiferent cât de multe reurse va aloca Blizzard pentru proiectul cu Warcraft Mobile, nu vor fi neglijate eforturile dezvoltării unui nou Diablo.