Vremea în București și România: cod portocaliu de ninsori puternice

Vremea în București și România: cod portocaliu de ninsori puternice

Iarna nu se lasă cu una cu două. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit avertizarea în întreaga țară pentru ninsori abundente, viscol și polei.

Zăpada continuă să facă zile grele, mai ales bucureștenilor. Sudul țări intră sub cod portocaliu începând cu noaptea de joi, 22 martie, avertizare care vizează 14 județe. Totodată, ANM a emis o avertizare cod galben de ger, ninsori și polei pentru 17 județe. Avertizarea intră în vigoare tot joi, de la ora 15.00.

Chiar și așa, vremea aspră și rece se va resimți în întreaga țara. Astfel, începând cu joi, de la ora 15.00, și până vineri, la ora 20.00, va fi cod galben de ger în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură.

Tot aici, ninsorile se vor extinde dinspre sud-vest și se va depune un nou strat de zăpadă, local consistent. Temporar, vântul va avea intensificări în medie cu 45…55 km/h, astfel că vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolită și spulberată, spun meteorologii.

În ceea ce privește sudul și estul Dobrogei, precipitațiile vor fi mixte, motiv pentru care se va depune polei. Meteorologii avertizează că vremea va fi extrem de rece până la sfârșitul săptămânii, mai ales în partea de sud-est. Aici, vântul va amplifica senzația de frig puternic.

De joi de la ora 23.00 și până vineri la ora 15.00, 14 județe și Capitala vor fi sub cod portocaliu de ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, viscol și vizibilitate scăzută.

„În sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h și temporar 65…70 km/h. Viscolul și zăpada vor determina diminuarea vizibilității”, adaugă meteorologii.

În București, Gabriela Firea a anunțat că elevii vor avea weekend prelungit. Din cauza vremii neprietenoase, școlile din capitală vor fi închise, ca urmare a avertizărilor meteorologilor.

Sursa: News.ro