Mașina pe care o comanzi ca pe Uber și-ți aduce acasă cumpărăturile
Dacă ești una dintre acele persoane care urăsc să meargă la cumpărături, această invenție s-ar putea să-ți placă. Sunt niște mașini autonome care-ți aduc singure alimentele direct acasă.
Cu astfel de vehicule poți spune adio statului la coadă la casa de marcat sau să pierzi timp până găsești un loc de parcare sau chiar mașina în locul de parcare pentru că ai uitat unde ai pus-o.
Cu o simplă comandă pe telefon, ca oricare alta, poți face rost de ce-ți lipsește din frigider într-un timp scurt și fără stres. E proiectul gândit de startup-ul Kroger, cu sediul în Cincinnati, care promite americanilor livrări sigure și rapide ale produselor alimentare, fără să mai fie nevoie să se deplaseze până la supermarket.
Cea mai interesantă parte a acestor vehicule e că sunt autonome, adică n-au nevoie de șofer.
Proiectul a fost lansat în colaborare cu Nuro, un alt startup din Silicon Valley fondat în urmă cu doi ani, de către doi ingineri care au lucrat la dezvoltarea mașinilor autonome de la Google. Acum, acel proiect se numește Waymo și își propune punerea la dispoziția angajaților Google mai multe mașini autonome care să-i ducă și să-i aducă de la serviciu.
Mașinuțele Kroger nu sunt o fantasmă, o utopie, sunt cât se poate de reale și funcționale, iar proiectul urmează să fie pus pe picioare până la sfârșitul acestui an.
Nu a fost încă stabilit orașul unde se vor desfășura aceste vehicule, dar, cel mai probabil, Kroger va crea un parteneriat cu niște supermarketuri din California sau Arizona. Papterneriatul este necesar, deoarece e nevoie și de niște magazine de unde poți comanda online produse și să fie livrate în aceeași zi.
Cele mai multe supermarketuri nu au un sistm de livrare atât de rapid, chiar dacă îți oferă posibilitatea de cumpăra și de pe internet. Kroger vor să elimine acest dezavantaj și, prin urmare, va fi și în beneficiul supermarketurilor respective.
Serviciul Kroger de livrare a alimentelor direct la tine la ușă poate fi accesat la fel ca o cursă Uber sau Lyft (în SUA), numai că în loc de șofer și persoana ta, sunt transportate alimente cu mașini autonome. Imaginează-ți că e nevoie și de un trafic cât de cât accesibil, iar în cazul unui acident, nu se știe. Produsele îți vor fi probabil livrate, dar cu întârziere.