Telefonul de 1.000 de dolari pe care o să-l vrei dintr-un singur motiv

Telefonul de 1.000 de dolari pe care o să-l vrei dintr-un singur motiv

Sirin va lansa cel mai securizat smartphone de până acum. Va fi ideal pentru cei care vor să-și păstreze în siguranță averea obținută din Bitcoin și alte monede virtuale.

Sirin și-a dezvăluit planurile de lansare a unui telefon mobil și a unui computer extrem de securizate prin luna septembrie a anului trecut. Sirin vrea să ofere clienților care câștigă bani din Bitcoin și alte monede virtuale un fel de portofele electronice din care nu va putea nimeni să-ți fure banii. Compania a găsit, în sfârșit, și un producător pentru a concretiza planurile: Foxconn, firma taiwaneză care produce iPhone-uri.

Prețul telefonului Finney, de la Sirin, este unul pe măsură: 1.000 de dolari. Dar te va ajuta să stochezi și să trimiți în siguranță Bitcoin și îți va permite să acumulezi token-uri prin conectarea sigură cu dispozitivele mobile ale altor persoane. Sistemul de operare va fi simplu de utilizat pentru că pe telefon va rula Android.

Motivul pentru care ai vrea să dai 1.000 de dolari pe un astfel de smartphone ține mai mult de siguranța sporită a datelor. Telefonul Finney poate fi securizat prin scanarea irisului, prin recunoașterea amprentei și printr-o parolă simplă. Nu va mai trebui să memorezi o mulțime de parole clasice.

Gadgetul urmează să fie lansat pe piață prin luna octombrie a acestui an și va fi disponibil și în magazine fizice din opt orașe din lume, unde criptomonedele au luat un puternic avânt. Mă refer aici în special la  orașe din Vietnam și Turcia. Sirin a primit deja peste 25.000 de precomenzi.

Compania speră să vândă după lansare între 100.000 și câteva milioane de unități. De asemenea, Sirin ar putea colabora cu Huawei pentru furnizarea tehnologiei mobile.

Nici specificațiile tehnice nu sunt neglijabile. Finney va avea un display de 5,5 inci, spațiu de stocare de 64 GB și RAM de 6 GB. Va fi dotat și cu două camere foto: una principală de 12 megapixeli și una frontală, pentru selfie-uri, de 13 megapixeli.

Sirin este o companie de origine elvețiană și, după cum probabil știi, în Elveția se acordă o atenție deosebită banilor și securizării lor. Ca urmare, iată că tot niște elvețieni vin pe piață cu cel mai securizat telefon mobil. „Telefonul nostru aduce cea mai avansată tehnologie disponibilă, chiar și dacă nu este comercial disponibilă și o combină cu nivel de securitate aproape de grad militar”, spunea Moshe Hongeg, cofondatorul și președintele Sirin, într-un interviu.

Sursa: The Next Web