Ce să faci la școală în România dacă n-ai voie cu telefonul

Ce să faci la școală în România dacă n-ai voie cu telefonul

Guvernul s-a schimbat, avem un nou ministru la Educație, dar cel vechi s-a asigurat că rămâne într-o oarecare istorie. Tocmai de aceea, Liviu Pop, fost ministru, a emis un ordin de schimbare a regulamentului. Una dintre prevederi era că telefonul e interzis.

Fostul ministru al Educației s-a asigurat că telefonul nu poate fi folosit, fără acordul profesorului, în timpul cursurilor. Cumva de înțeles, dar astfel de decizii brutale nu vor educa prea bine elevii. „În timpul orelor de curs, al examenelor şi al concursurilor este interzisă utilizarea telefoanelor mobile. Prin excepţie de la această prevedere, este permisă utilizarea acestora în timpul orelor de curs, numai cu acordul cadrului didactic”, se arată în documentul respectiv.

Valentin Popa, noul ministru, preia asta și elevii vor trebui să se conformeze. De înțeles, elevii n-au fost mulțumiți la vremea respectivă.

[readmore]

Asociaţiile elevilor din România au condamnat modul în care Ministerul Educației a modificat regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar (ROFUIP). Printre altele, elevii au spus că telefoanele mobile nu pot fi folosite nici acum în şcoli, astfel că modificarea nu este justificată. Totodată, s-au plâns că modificarea a fost făcută fără o consultare publică, fiind încălcate dispoziţiile legale referitoare la transparenţa decizională, conform Mediafax.

Dacă ești elev și nu știi ce să faci acum, cu tot timpul liber, te ajut cu patru sugestii. Nu e prea târziu să te apuci de speculă cu monede virtuale (că jocurile de noroc nu-s permise) sau să revii la tehnici vechi de enervare a colegilor. Bucură-te, inspiră-te și vezi ce faci cu telefonul.

Dacă ai prea mult timp liber, înveți ceva bursă și te bagi la tranzacții cu Bitcoin.
Bine, am zis, nu-s permise jocurile de noroc, dar nimic nu-i mai frumos decât un poker micuț.
ȚOMAPAN, X și 0 – asta da distracție.
Scârbos, da, dar ce-i clasic nu se demodează.
Sonia Bloțiu
Articol scris de
Sonia Bloțiu
Comentarii
18:28 / 31.01.2018