Preotul pe trotinetă e viralul de care nu știai că ai nevoie de Paște

Probabil că e dificil să fii preot în vremurile moderne. Cineva a reușit însă să-și facă și treaba, dar să facă și un viral de Paște

„Preotul pe trotinetă” e un fel de supererou de care România nu știa că are nevoie în ziua de Paște. Într-o biserică nici prea mare, nici prea mică, preotul apare printre enoriași pe trotinetă, e filmat și, poate fără voia lui, se asigură că devine subiect de viral și de meme. Clipul ar fi fost filmat la slujba de Înviere din 7 aprilie. Poți aprecia că-și ține bine echilibrul și se descurcă rezonabil să navigheze prin biserică, printre enoriași, ba chiar să ghideze băieții de altar, ajutoarele. O fi coregrafie, o fi noul stil de slujire.

Într-o notă ceva mai serioasă despre Paște, dacă voiai să faci ceva diferit anul acesta, poate te gândești să profiți și să renunți la telefon. Fie că ai ales să rămâi acasă sau să pleci undeva de Paște, cert este că ești într-o mini-vacanță.

Dacă vrei să te bucuri pe deplin de ouă roșii, lumină și iepurași, o pauză de la telefon va ajuta. Nimic nu va tăia din autenticitatea atmosferei decât nevoia obsesivă de a verifica cele mai noi stories pe Instagram.

Iar ca fapt istoric, poți consulta o hartă care îți arată lumea în vremea lui Iisus Hristos. În cele 20 de secole, lumea a trecut prin nenumărate transformări. Harta pe care o cunoaștem acum nu este harta care o cunoșteau puținele imperii – două la număr – din timpul lui Iisus. Istoricii au cartografiat și arătat lumea când a fost crucificat Iisus. Astfel, aflăm că existau puține imperii, granițele nu sunt cele de astăzi, iar Marea Mediterană era cunoscută altfel.

Mai e un lucru de adăugat. Dacă te întrebi despre ce e Paștele, de fapt, cu toate ouăle roșii și iepuri și credință, o cronologie a devenirii sărbătorii în ceea ce e azi te-ar putea ajuta.

Citește și: