Toate motivele pentru care merită să uiți că ai telefon de Paște

Toate motivele pentru care merită să uiți că ai telefon de Paște
Sursa foto: Răzvan Băltărețu/PLAYTECH

Probabil ești obișnuit să fii tot timpul cu ochii în telefon, dar de câteva ori pe an merită să îl lași deoparte și să te faci că nu există.

Nu e de mirare că telefoanele au ajuns să fie aproape o prelungire pentru omul modern. Oferă aproape orice ai nevoie, oricând ai nevoie – filme și jocuri atunci când ești plictisit, rețele sociale când vrei să te simți mai puțin singur, meme când ești supărat și în general, o distragere de la orice vrei.

Pare aproape bizar să nu ai telefonul cu tine, disponibil oricând să te sustragă din lumea reală în cea virtuală. Totuși, bizar nu înseamnă imposibil. De câteva ori pe an – cel puțin – merită să îți lași telefonul într-un colț și să uiți de el. Dacă sărbătorești Paștele, atunci asta este una din acele dăți – și îți voi spune și de ce.

Fără telefon te vei relaxa așa cum se cuvine

Suntem obișnuiți să asociem telefonul cu relaxarea. Însă telefonul presupune să fii în permanență conectat cu dramele de la școală sau de la muncă – și cine vrea asta în vacanță? Mai mult, vei observa că dacă nu îți mai verifici telefonul când vii de la Înviere, somnul tău va fi unul mult mai bun, iar a doua zi vei fi suficient de odihnit încât să faci față festinului care urmează.

Atmosfera de Paște va fi altfel

Fie că ai ales să rămâi acasă sau să pleci undeva de Paște, cert este că ești într-o mini-vacanță. Dacă vrei să te bucuri pe deplin de ouă roșii, lumină și iepurași, o pauză de la telefon va ajuta. Nimic nu va tăia din autenticitatea atmosferei decât nevoia obsesivă de a verifica cele mai noi stories pe Instagram.

Nu îți vei mai obosi mintea cu notificări

Ah, notificările, nu ai cum să nu le iubești.

Este cu adevărat Paște dacă nu ai fost etichetat într-o postare cu alți 50 de oameni pe care nu îi cunoști, în care vi se urează la toți Paște fericit? Poți cu adevărat să mănânci liniștit o felie de cozonac dacă mătușa aceea pe care nu o cunoști nu ți-a trimis pe Facebook o poză cu pui sau iepurași, însoțită de cea mai generică urare pascală?

Spoiler alert – răspunsul este da în ambele cazuri, așa că amintește-ți că poți trăi fără notificările astea până luni, când se mai calmează apele.

Chiar vei vorbi cu cei dragi

De puține ori apuci să te întâlnești cu atâtea rude ca acum. Din moment ce întrunirile astea sunt atât de rare, poți la fel de bine să profiți de ele. Ascultă ce au mai făcut bunicii si bunicile, unchii și mătușile, verișorii și verișoarele – nu e ca și cum ai face asta zilnic.

Dă-le o șansă și rudelor enervante pe care le vei mai vedea probabil abia la Crăciun – la urma urmei, Paștele este considerat sărbătoarea iertării.

Vei avea amintiri mai vii

Când renunți la a mai fotografia fiecare aspect al vieții tale, vei realiza că nu este sfârșitul lumii. E de înțeles că vrei să fotografiezi tot ce se poate de Paște, dar poți încerca un mic experiment și să nu o faci. Amintirile pe care le vei avea apoi vor fi mult mai vii.

[readmore]

Nu vei mai pierde timp prețios

Știi ce lipsește mesei de Paște? Tu, făcându-i poze din toate unghiurile pentru a le pune pe Instagram și Facebook. La modul serios însă, sunt momente pe care merită să le păstrezi în familie. Adevărul e că, în momentul în care postezi poze cu cât de bine îți este ție de Paște, te alături masei de spameri care postează exact același lucru ca tine și care, la rândul lor, se cred speciali. Amintește-ți: poți mai bine de atât.

Citește și: