Explozia acestui vulcan a făcut craniile oamenilor să explodeze

Explozia acestui vulcan a făcut craniile oamenilor să explodeze

O echipă de arheologi au descoperit că erupția muntelui Vezuviu a ars persoanele aflate la fața locului mai repede decât un crematoriu.

Când mori, probabil vrei ca tot procesul să treacă repede. Dar poate nu chiar la fel de repede ca în cazul celor uciși de Muntele Vezuviu. Potrivit unui nou studiu publicat de o echipă de arheologi italieni, erupția Muntelui Vezuviu din anul 79 d.Hr a generat o căldură extremă, care a făcut craniile victimelor să explodeze, sângele să fiarbă și mușchii, carnea și creierul să fie înlocuite rapid de cenușă.

Muntele Vezuviu este un vulcan din Italia, iar erupția din anul 79 a fost una dintre cele mai dramatice din istoria europeană. Mai multe așezări romane au fost distruse și îngropate sub cantități masive de materiale, iar printre cele mai cunoscute se numără Pompei și Herculaneum.

Noile cercetări realizate pe rămășițele scheletelor celor uciși în Herculaneum, un oraș din apropierea muntelui Vezuviu, au obținut mai multe informații despre modul în care au murit locuitorii orașului. Procesul a fost într-adevăr unul rapid, dar macabru.

Echipa a descoperit dovezi ale „vaporizării rapide a fluidelor corporale” și a sângelui fierbinte, precum și fracturi similare cu cele găsite în cazul oaselor incinerate, ceea ce a indicat că victimele au experimentat o explozie craniană recurentă. De asemenea, ei au găsit dovezi ale înlocuirii foarte rapide a cărnii cu cenușă.

Rămășițele scheletice din Herculaneum au indicat că mușchii oamenilor au „dispărut” mai repede decât corpurile care ard în crematorii. Procesul a fost o combinație de cedare a oaselor, spargere a craniilor, fierbere a sângelui și transformare a cărnii în cenușă, fapt care a dus la o moarte instantanee.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: cnet.com