Nvidia are o tehnologie care te supraveghează ca în filmele SF

Nvidia are o tehnologie care te supraveghează ca în filmele SF

Nvidia, în parteneriat cu dezvoltatorul de inteligență artificială AnyVision, va crea o tehnologie de recunoaștere facială pentru smart city-urile din lume.

Cele două companii vor să instaleze camerelor desupraveghere CCTV programe de recunoaștere facială. Cei de la AnyVision au spus că tehnologia ar permite camerelor să scaneze fețele continuu, să le identifice și să urmărească indivizii dintr-o mulțime cu o precizie de 99%. Ulterior, algoritmii pot compara fețele găsite cu o bază de date cu teroriști și infractori. Cu toate astea, datele personale colectate de camerele CCTV ar fi protejate.

Tehnologia de la AnyVision ar putea fi folosită atât pe computere, cât și pe telefoane și tablete. Operatorii pot adăuga suspecții într-o bază de date centralizată și să primească notificări atunci când se apropie de o persoană suspectă.

Întreaga inițiativă face parte din programul Metropolis de la Nvidia. Și da, aduce puțin cu sistemul din China. Acesta presupune dezvoltarea de tehnologii de supraveghere cu inteligență artificială pentru orașele mari ale lumii. În momentul de față, partenerii Nvidia pentru acest proiect sunt Cisco, Genetec, Omni AI și MotionLoft.

Toată treaba ne aduce aminte de ideea de Big Brother. Partea mai rea este că cei de la Nvidia nu sunt singurii care au idei mărețe de supraveghere a populației.

În China, recunoașterea facială este la ordinea zilei – o găsești în bănci, aeroporturi, hoteluri și toalete publice. În Chongqing, un proiect pilot, parte a planului „Ochi Ageri” deja funcționează. Ideea  este de a conecta camerele de securitate care supraveghează drumurile, mallurile și stațiile de transport cu camerele private ale clădirilor. Totul ar fi apoi integrat într-un sistem național de supraveghere și schimb de date.

Pe măsură ce internetul și orașele smart evoluează, giganții tech vin cu idei noi, iar oamenii sunt puși în situația de a se adapta. Partea bună este că tehnologia dezvoltată de Nvidia și AnyVision ar putea salva mii de vieți, prin prinderea criminalilor și a suspecților, dar și prin identificarea persoanelor dispărute.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Mashable