Tot ce o să vedem și sperăm să vedem la MWC 2018

Tot ce o să vedem și sperăm să vedem la <span class='highlight-word'>MWC 2018</span>

Cel mai mare târg de telefonie din Europa, MWC 2018, începe luni, iar acolo sunt așteptate evenimente oficiale și lansări de la marile branduri precum Samsung, Sony, Huawei sau Xiaomi, dar și de la noi competitori din China și nu numai.

Vor fi discuțiile obișnuite cu operatorii telecom despre 5G și noi tehnologii, dar și gadgeturi noi, aplicații pentru smartphone și multe altele. Deja o parte dintre informații sunt cunoscute, așa că am pus la un loc principalele evenimente și lansări, ca să știi la ce să te aștepți.

Despre Samsung știm deja sigur că lansează Galaxy S9 și S9+ pe 25 februarie, cu o zi înainte de deschiderea oficială MWC 2018. Sony ar pregăti lansarea unui nou model Xperia de top, dar și un model compact. Huawei nu lansează P20 acum, cel puțin dacă ne luăm după zvonuri, dar vor avea un eveniment la care vom fi prezenți. LG nu lansează un model de top, ci o versiune nouă pentru V30, cu inteligență artificială și alte tehnologii, plus alte telefoane ieftine.

Samsung Galaxy S9 la MWC 2018

Știm deja că vor Samsung aduce două ediții, S9 și S9+; anul acesta diferă nu doar mărimea ecranului și capacitatea bateriei, ci vom avea un S9 cu cameră foto normală, iar S9+ cu o cameră foto duală. Știm că au lucrat din greu să îmbunătățească camera foto, este posibil să vedem cameră foto duală și pe față, pentru poze selfie de calitate bună.

Designul rămâne cel clasic, seamănă cu S8, dar au mai lucrat la scurtarea marginilor. Nu mi-e clar acum dacă se păstrează dimensiunile de anul trecut sau vor crește un pic mărimea, dar rămân pe format 18.5:9. Procesorul va fi Exynos 9810 pentru piețele europene, un model foarte performant, a ieșit în câteva teste benchmark destul de bine, chiar posibil să fie peste Snapdragon 845. Modelele S9 vândute în SUA au procesorul Qualcomm, deci mă aștept ca performanța să fie destul de apropiată, fără foarte mari diferențe.

Telefonul va avea inteligență artificială, va recunoaște obiecte din poze, va putea da sugestii de shopping, va răspunde la comenzi vocale. De asemenea, are tehnologie  nouă de încărcare wireless și are o stație DeX nouă, DeX Pad. Dar se spune de asemenea că prețul său va fi de la aproximativ 890 de euro la lansare în loc de 750-800 de euro pentru modelul de anul trecut. Samsung a descoperit că poate vinde bine și dacă modelele sunt scumpe, așa că face și mai mult profit.

Evenimente Huawei, LG și Sony

Toată lumea se aștepta ca Huawei să lanseze următoarea ediție a telefonul său de top tot la Barcelona, dar circulă online o invitație pentru luna martie, la Paris. Este posibil să nu vedem P20 la MWC 2018. Compania chineză are un eveniment oficial la Barcelona, dar este posibil să nu lanseze acolo telefonul nou, ci doar să anunțe – teasing – cu lansarea de la Paris.

Nici LG nu va avea un anunț spectaculos la Barcelona, se pare că sud-coreenii vor prezenta o variantă îmbunătățită de LG V30, iar ediția de anul acesta va avea inteligență artificială și posibil o stocare internă mai mare. Nu știm alte detalii suplimentare.

Sony are însă în lucru modele noi pentru seria sa de top. Se pare că următorul vârf de gamă este Xperia XZ Pro. Să nu uităm că au promis schimbări în design și modele de top care să fie performante. Deci lumea se așteaptă la Snapdragon 845, la tehnologii foto unice de la Sony, cameră foto duală pe spate și baterii de capacitate mai mare. Dacă reușesc să mențină și prețurile destul de accesibile, probabil vor reuși să vândă mai bine decât anul anterior.

Un posibil ASUS Zenfone 5

Asus are un eveniment oficial în cadrul Mobile World Congress 2018, iar compania probabil va lansa Zenfone 5. Circulă diverse zvonuri pe net, dar deocamdată nu avem informații oficiale. Noile modele ar putea aduce tehnologii foto avansate și dotări tehnice mai bune.

La fel, în cazul Lenovo, divizia mobilă Motorola pregătește noi telefoane. Circulă online imagini cu noile Moto G6, G6 Plus și G6 Play, dacă sunt reale. Au circulat informații despre Moto Z3 și Moto X5, dar de obicei aceste modele se lansează mai târziu.

Nokia are un eveniment oficial, de asemenea; se discută despre edițiile 2018 ale modelelor Nokia 6, Nokia 8 și a apărut un zvon legat de Nokia 7 Plus. Probabil se vor dovedi informații reale și vom vedea noile modele la Barcelona.

Alte bunătăți

De obicei Qualcomm are o secțiune dedicată la MWC, așa că este posibil să vedem acolo noul Xiaomi MI 2S, primul smartphone care va lansa Snapdragon 845, care a apărut în teste benchmark zilele trecute. De asemenea, este posibil să vedem acolo și alte telefoane, precum modelul Vivo cu senzor de amprentă pe ecran, telefonul Razer sau altele asemenea.

Evident, sute de companii din China sau din lume, caută să prezinte noi modele de telefoane. La MWC s-au lansat telefonul Yotaphone cu două ecran sau modelul Blackphone super-securizat. Au fost lansate telefoane rezistente Cat sau Energizer și multe alte gadgeturi no-name. Și probabil vor fi multe discuții privind Inteligența Artificală și realitatea mixă (AR), pentru că toată lumea are câte un proiect în aceste domenii. De la corporații până la mici start-up-uri.

14:46 / 24.02.2018