Apple va produce cel mai așteptat serial: Fundația de Isaac Asimov

Apple va produce cel mai așteptat serial: Fundația de Isaac Asimov

Apple a anunțat că va produce unul dintre cele mai așteptate seriale. Fundația de Isaac Asimov va fi adaptată pentru secolul streamingului.

Apple se află într-o continuă competiție pe piața serviciilor de streaming. La fel ca celelalte companii, caută să atragă și să-și mențină constant clienții, cu producții dintre cele mai cunoscute și populare. Acum, Apple anunță că produce o adaptare a unuia dintre cele mai așteptare serii: Fundația – trilogia științifico-fantastică a lui Isaac Asimov.

Astfel, seria romanelor science-fiction ale remarcabilului scriitor Isaac Asimoc va fi produsă de Skydance Media ca o dramă TV pentru Apple. Inițial publicate ca o serie de opt povestiri în 1942, apoi ca o carte în 1951, romanele Fundația spun povestea oamenilor împrăștiați prin galaxie, dar sub dominația Imperiului Galactic.

Protagonistul – Hari Seldon – este un matematician care inventează psihoistoria, un câmp care îi permite să prezică cu exactitate căderea iminentă a Imperiului. Seldon dezvoltă Fundația, un grup al cărui scop este păstrarea cunoștințelor umane și salvarea omenirii. Dar, mai întâi, trebuie să depășească conducătorii războinici și fracțiunile politice ale Imperiului Galactic. Cărțile au format inițial o trilogie, dar Asimov a mai adăugat scrieri înainte de 1992.

Apple a achiziționat o adaptare TV a seriei Fundația, după o perioadă de licitație competitivă. Pare-se că Game of Thrones, emblematica serie HBO va avea mai avea încă un adversar. Deocamdată știm că așa va fi după numărul imperiilor și popoarelor care se vor ridica și cădea în Fundație.

S-ar putea ca Fundația să fie serialul emblematic pentru serviciul de streaming de la Apple. Nu de mult, Amazon a anunțat și el o producția de succes care să se bată cu Game of Thrones. Stăpânul inelelor va fi readus pe ecrane de Amazon pentru jumătate de miliarde de dolari.

S-ar părea că toți vor să se bată cu Game of Thrones. Nici nu e de mirare. Asta pentru că Urzeala Tronurilor a cucerit întreaga planetă, iar asta se reflectă în notele bune de pe IMDb.