19 iul. 2018 | 18:28

Funcția de pe iPhone X care a creat o piață de câteva miliarde de dolari

ACTUALITATE
Funcția de pe iPhone X care a creat o piață de câteva miliarde de dolari

Odată cu iPhone X, Apple a introdus o tehnologie mult mai bună pentru autentificare facială. Acea tehnologie tocmai a creat o piață nouă. Și o cursă strânsă.

Până acum, iPhone X este cel mai bun telefon creat de Apple din toate punctele de vedere. În afară de preț, iPhone X îți oferă o mulțime de funcții și avantaje. Dintre acestea, Face ID în sine a devenit o noutate dorită și de producători de telefoane cu Android.

Dinamica aceasta de preluare a ideii Apple a fost observată, prima dată, în octombrie 2017. Între timp, companii precum Xiaomi și Oppo au trecut deja la tehnologie de scanare 3D similară celei regăsite pe iPhone X.

Xiaomi Mi 8 Explorer Edition e un exemplu. Oppo Find X de asemenea. Sunt telefoane premium, din punct de vedere al performanței, și e remarcabil că s-au mobilizat rapid să preia Face ID într-o anumită formă. Tot din China Vivo a promis un sistem mai bun decât Face ID, capabil să scaneze în 300.000 de puncte, față de 30.000 ale lui iPhone X.

Scanarea 3D nu doar că îmbunătățește securitatea recunoașterii faciale în aplicații, dar le și permite utilizatorilor să-și transpună expresiile în Animoji (sau ce sistem ar avea fiecare producățor). Este, totodată, un factor important în dezvoltarea aplicațiilor de realitate augmentată.

Analiza lui Ming-Chi Kuo din octombrie 2017, citată mai sus, este întărită de un raport recent prezentat de Sigmaintell, companie chineză de analiză a pieței. Estimarea este că iPhone X prin Face ID, indirect, a dat naștere unei piețe de senzori 3D de scanare de circa 100 de milioane de unități pe an și asta doar în 2018. Sigur, cei mai câștigați sunt furnizorii de astfel de soluții.

Odată cu crestătura din ecran, se pare că Apple a reușit mai bine să îi facă pe ceilalți să-și dorească o tehnologie. Sigur, cel mai bine s-au descurcat la a imita designul.