Albinele robot vor înlocui coloniile de albine „tradiționale” pierdute

Albinele robot vor înlocui coloniile de albine „tradiționale” pierdute
Sursa foto: Gardening: Flower and Vegetables

Nici albinele nu mai sunt ce-au fost. Sau nu vor mai fi. Asta pentru că Walmart, o companie americană de retail, a depus un brevet pentru un fel de albine robotizate.

Albinele viitorului au aceeași sarcină: să polenizeze florile. RoboBees, albinele robot, nu vor înlocui albinele obișnuite. Rolul lor este de a le ajuta. Altfel spus, albinele robot vor poleniza florile din zonele în care albinele obișnuite nu se descurcă.

Aceste albine robot îți amintesc, probabil, de episodul Black Mirror, în care albinele au fost programate să ucidă oamenii. Din fericire, intenția Walmart nu este desprinsă dintr-un scenariu SF. Este una chiar practică.

Aceste albine robot – sau drone de polenizare – funcționează utilizând senzori și camere extrem de mici, care le ajută să navigheze pe diferite culturi de flori. Albinele vor fi autonome și vor putea poleniza în același mod – și la fel de eficient – ca albinele „tradiționale”.

De la an de la an, o mulțime de colonii de albine mor, fie din cauza pesticidelor, fie din cauza acarienilor, fie din alte motive. Anual, aproximativ 30% din coloniile de albine se pierd, iar asta ridică o mare problemă asupra multor segmente de producție.

Walmart nu are neapărat vreo treabă cu albinele sau cu tehnologiile inovatoare. Walmart este un lanț de supermarket-uri. Cu toate acestea, nu este singura cerere de brevet pe care retailerul a depus-o.

Potrivit CB Insights, brevetul depus pentru albinele robot este doar unul dintre cele șase brevete pe care Walmart le-a cerut pentru drone agricole. Aceste drone agricole ar putea face totul, de la monitorizarea daunelor recoltei la pulverizarea pesticidelor.

Încorporarea roboților autonomi în agricultură ar putea reduce costurile și ar spori și eficiența agriculturii. În plus, dacă Walmart comercializează propriile produse în supermarket-urile sale, e posibil ca retailerul să caute să aibă mai mult control asupra produselor alimentare pe care le vinde.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: We Forum