Dell lansează primul proiector short throw cu 4K, la un preț colosal

Dell lansează primul proiector short throw cu 4K, la un preț colosal

Proiectoarele short throw și proiectoarele 4K sunt cunoscute deja, dar primul proiector short throw cu 4K este chiar o noutate. Da, au apus vremurile în care aveai nevoie de o sală imensă întunecată pentru o proiecție de calitate, iar noul Dell S718QL cu rezoluție 4K și proiecție laser are un cuvânt bun de spus.

Proiectoarele 4K de pe piață nu sunt foarte multe și costă o avere, dar, având în vedere progresele tehnologice cu care acestea vin la pachet, s-ar putea să se justifice. Dell nu a fost niciodată o companie sinonimă cu proiectoare, dar noul Dell S718QL are toate șansele să atragă atenția celor care își doresc un cinematograf în confortul căminului fără să sacrifice o suprafață prea mare.

Primul proiector short throw cu 4K: Dell S718QL

Proiector Noul Dell S718QL este construit în jurul unui sistem de proiecție short-throw, caracteristică ce face referire la abilitatea de a genera o imagine de dimensiuni astronomice de la o distanță foarte mică. În cazul acestui proiector short throw Dell, vorbim de o diagonală de 2,5 metri de la o distanță de doar 10 centimetri de suprafața de proiecție. De la 23 de centimetri, obții o diagonală de 3,3 metri.

Trecând peste faptul că aceste valori sunt astronomice, la fel de remarcabilă este calitatea lor. Dell S718QL este un proiector 4K cu suport pentru HDR. Având în vedere volumul semnificativ de luminozitate de care are nevoie conținutul HDR proiectat, noul proiector folosește un sistem de iluminare laser cu o putere totală de 5000 lumeni. Spre deosebire de proiectoarele cu lămpi, acest model de proiector short throw 4K nu necesită schimbarea vreunei componente la intervale regulate de timp. Conform specificațiilor oficiale, într-un ritm de utilizare de 8 ore pe zi, ar trebui să-și facă treaba 10 ani fără probleme – aproximativ 20.000 de ore în total. Același volum de luminozitate ar trebui să-l facă ideal pentru utilizare la lumina zilei fără un compromis asupra calității imaginii.

Conectica noului Dell S718QL include un port Ethernet, trei porturi HDMI, trei USB-uri, VGA, ieșire optică și intrare stereo de 3,5 mm. Nu lipsește conectivitatea Wi-Fi și Bluetooth, ce vine la pachet cu posibilitatea realizării de prezentări fără fire. De pe un stick USB, proiectorul poate deschide documente Office fără vreun PC în preajmă.

Noul proiector short throw 4K de la Dell va fi disponibil începând cu 19 iulie la prețul de 5000 de euro, potrivit site-ului oficial Dell.

Citește și: