Kodak Printomatic apelează la melancolie și se inspiră din Polaroid

Kodak Printomatic apelează la melancolie și se inspiră din Polaroid

Kodak și Polaroid mai sunt acum doar niște branduri care pot fi licențiate contra cost, dar asta nu înseamnă că nu te poți entuziasma odată cu lansarea Kodak Printomatic.

Au trecut timpurile în care Kodak era brandul sinonim cu aparatele foto de calitate. Timp de o lungă perioadă de timp s-a aflat în insolvență, iar acum, brandul se află în posesia C+A Global. Aceasta este compania ce va lansa câteva aparate foto Kodak în următoarea perioadă. În mod amuzant, tot C+A Global deține drepturile pentru Polaroid, acesta fiind și motivul pentru similaritățile dintre Kodak Printomatic și Polaroid Snap. Diferența majoră este că au fost anunțate la doi ani distanță.

Prima cameră instant creată sub sigla Kodak după o foarte lungă pauză, Kodak Printomatic poate fi strecurată cu ușurință în buzunar. Aceasta combină abilitatea de a imortaliza fotografii digitale cu posibilitatea imprimării lor în deplasare. Imaginile listate nu sunt foarte mari la 2 x 3 inci (5 x 7,5 centimetri), dar reprezintă cu siguranță niște amintiri drăguțe, dacă îți permiți să investești pe termen lung în consumabile. Hârtia folosită este de tip Zink fără cerneală.

După cum am menționat mai sus, Kodak Printomatic este o clonă cu foarte mici modificări vizuale de Polaroid Snap. Respectivul gadget lansat în 2015 era de asemenea capabil să imortalizeze cadre în format digital cu un senzor de 10 megapixeli și să le listeze într-un format de 2 x 3 inci. Practic, depinde doar de potențialii cumpărători față de care dintre cele două branduri clasice au un atașament sentimental mai semnificativ.

În ceea ce privește partea tehnică și aspectul exterior ale Kodak Printomatic și Polaroid Snap, ambele au fost gândite de Ammunition Group din Silicon Valley pentru C+A Global. Tot cei de la Ammunition au confirmat pentru The Verge că Printomatic este o versiune simplificată de Snap, cu excepția brandingului exterior. Kodak Printomatic ar trebui să fie disponibilă în curând cu 69 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: