Telefonul „fantomă”: ecranul său poate fi văzut doar de proprietar

Telefonul fantomă: ecranul său poate fi văzut doar de proprietar

E destul de deranjant ca, atunci când ești în public, să surprinzi oameni foarte preocupați de ceea ce se întâmplă în telefonul tău.

Un inventator turc a găsit o modalitate prin care să se asigure că îți poți păstra mesajele private, chiar și în metrou. Numele său e Celal Goger, iar ideea i-a venit în timp ce folosea un mijloc de transport în comun aglomerat în Instanbul și a simțit mulți ochi străini curioși față de conținutul mesajelor pe care le trimitea pe telefon.

Inventie - telefonul-fantoma - 3

Deși a crescut într-un oraș mic, fără electricitate, Goger are un studio tech destul de avansat, unde a inventat metoda de ascundere a ecranului. După cum se poate vedea și în fotografii, „cobaiul” a fost un iPhone, ceea ce ne dă de înțeles că invenția ar putea fi aplicată pe mai multe telefoane.

[readmore]

Acesta a spus, printre altele, că simte că s-a născut în locul greșit și la momentul greșit. „Dacă m-aș fi născut în Marea Britanie, cred că aș fi primit mult mai mult suport pentru a duce proiectul mai departe și pentru a porni o producție în masă a invenției mele”, a declarat el.  În patru luni, a terminat invenția telefonului-fantomă, pe care plănuiește să îl numească C.COGER I.

Inventie telefonul fantoma intimitate ochelari

 

Telefonul e modificat cu ajutorul unui cip care face ecranul să fie alb. Al doilea cip se află într-o pereche de ochelari, care se conectează la telefon și îi fac astfel ecranul vizibil pentru privitor. Nu au fost publicate și alte detalii legate de funcționarea exactă a dispozitivului, și cu atât mai puțin despre preț și data de lansare. În orice caz, ar fi interesant să putem face în așa fel încât să ne putem citi nestingheriți mesajele, chiar și în cele mai aglomerate locuri, fără să simțim că intimitatea ne este încălcată.

Inventie - telefonul-fantoma - 2

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Daily Mail