06 mart. 2016 | 09:13

Varianta dual SIM de la Xperia X vine cu câteva surprize neașteptate

ACTUALITATE
Varianta dual SIM de la Xperia X vine cu câteva surprize neașteptate

Anunțată cu surle și trâmbițe la MWC, noua serie Xperia X de la Sony include câteva surprize neașteptate, mai ales pentru amatorii de dual SIM-uri.

Conform japonezilor, Xperia X este noua linie de terminale de top ce va înlocui Xperia Z. Având în vedere că ultimele modele Z nu au fost foarte profitabile pentru gigant, rebrandingul este aproape previzibil.

Dacă erați în căutarea un smartphone de top cu Android, iar Galaxy S7 sau LG G5 nu sunt pe gustul vostru, noile Xperia X și Xperia X Performance s-ar putea să se încadreze în specificații. În plus, fiecare dintre ele, poate fi achiziționat și cu sufixul Dual în denumire, o referință către abilitatea de a funcționa pe două rețele simultan prin intermediul a două cartele SIM. Această practică nu este neapărat nouă.

În trecut însă, versiunile dual SIM erau fie identice ca performanță, fie un pic mai slabe decât cele single SIM, iar Sony merge în direcția opusă. Practic, Xperia X Dual și Xperia X Performance Dual vor fi disponibile într-o singură variantă de memorie internă, cu 64GB, în timp ce variantele cu un singur SIM vor putea fi achiziționate doar cu 32GB. În contextul în care Samsung s-a limitat la 32GB cu S7 și S7 Edge, dintre care 25% sunt ocupați din start, această particularitate nu ar trebui neglijată.

În altă ordine de idei, atât Xperia X și Xperia X Performance, cât și versiunile dual SIM ale acelorași dispozitive sunt construite în jurul unor display-uri generoase de 5 inci cu o rezoluție nativă Full HD. Pe partea din spate a aparatelor veți găsi o cameră de 23 megapixeli, în timp ce pentru selfie-uri veți avea 13 megapixeli. Alte funcții comune includ un cititor de amprente și Android 6.0. Diferențele apar la procesor. Xperia X și Xperia X Dual vor avea la interior o combinație dintre un Snapdragon 650 și 3GB RAM, pe când Xperia X Performance va folosi un Snapdragon 820 cu aceeași cantitate de memorie RAM, plus rezistență la scufundări.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele