24 feb. 2016 | 17:28

S-a terminat cu seria Xperia Z de la Sony

ACTUALITATE
S-a terminat cu seria Xperia Z de la Sony

Deși telefoanele Xperia vor continua, seria Z a luat sfârșit. Sony plănuiește să se orienteze mai degrabă către modelele X, XA și X Performance.

Telefoanele vârf de gamă de la Sony au fost din 2013 încoace faimoasele Xperia Z. Aparent, Sony a luat decizia de a încheia linia de telefoane care poartă litera Z, linie căreia i s-au dedicat 10 telefoane de trei ani încoace.

Industria mobilelor se aștepta ca Sony să lanseze un nou telefon din seria Z în acest an, pentru a completa modelele Xperia Z5 Compact, Z5 and Z5 Premium lansate toamna trecută. Se pare că aceste speranțe au fost zdrobite de Sony în urma unui interviu site-ului uSwitch în care managerul de marketing a produselor Sony Mobile a declarat că nu va mai apărea un Xperia Z6, compania concentrându-se pe viitor asupra seriei Xperia X.

Această decizie nu e surprinzătoare de vreme ce noul Xperia X are tot ceea ce Z6 ar fi urmat să aibă dacă s-ar fi continuat. Aparent, telefonul va veni cu noul procesor Qualcomm Snapdragon 820, 3GB RAM și un sistem de operare Android 6.0 Marshmallow. Din păcate noul telefon nu are un display care să se ridice la standardele noilor telefoane Samsung și LG, însă noul aspect îl face mai modern și poate chiar competitiv cu terminalele coreenilor.

E bine că Sony încă luptă pe scena smartphone-urilor, dar e clar că scăderea vânzărilor de mobile ale companiei japoneze cu 15% anul trecut a forțat firma niponă să opere niște schimări serioase în oferta anului acesta.