Edward Snowden are o problemă cu noua aplicație Google pentru chat

Edward Snowden are o problemă cu noua aplicație Google pentru chat

Edward Snowden, una dintre cele mai importante personalități din spațiul cibernetic, și-a exprimat o opinie foarte radicală în privința celei mai noi aplicații ale celor de la Google, intitulată Allo.

Sunt foarte multe motive să fiți încântați de serviciile Google și a devenit aproape imposibil să nu le folosiți zilnic. Asta nu înseamnă, însă, sub nici o formă că ar fi bine să adoptați cu brațele deschise fiecare aplicație nouă sau serviciu nou creat de la gigantul din Mountain View, iar în cadrul cele mai recente conferințe Google I/O 2016, oficialii companiei americane au anunțat mai multe astfel de creații.

Allo este cea mai nouă aplicație de mesagerie a companiei americane și una care a fost descrisă prin intermediul multor epitete laudative la Google I/O 2016. În definitiv, vine încărcată de funcții utile și include și o serie de elemente de inteligență artificială. Securitatea a fost de asemenea o prioritate când vine vorba de dezvoltarea Allo, dar se pare că particularitățile de la acest capitol nu au fost nici pe departe suficiente pentru a-l convinge pe Edward Snowden că merită încercată.

Snowden, un individ despre care este aproape imposibil să nu fi auzit în contextul dezvăluirilor legate de programul de spionaj electronic al autorităților americane, vine cu argumente destul de pertinente împotriva Allo. În definitiv, deși Allo suportă criptare conținutului conversațiilor voastre pentru a nu fi interceptate cu ușurință de către autorități sau alte persoane, respectiva funcție nu este sub nici o formă activată implicit.

Având în vedere că prea puțini utilizatori de aplicații de mobil se străduiesc să umble printre setările aplicațiilor pe a activa sau dezactiva parametrii de funcționare, gestul celor de la Google ridică cu siguranță câteva întrebări. Snowden a definit decizia Google de a nu activa criptarea pentru fiecare utilizator al noului serviciu ca fiind periculoasă. Mai mult decât atât, vă recomandă călduros să evitați aplicația.

Cei de la Google nu au răspuns momentan criticilor, dar merită să aveți în vedere că pretențiile lui Snowden nu sunt deloc absurde. WhatsApp, de exemplu, oferă criptare end-to-end implicită tuturor utilizatorilor.