Firefox ne lasă să trimitem mesaje instant

Firefox ne lasă să trimitem mesaje instant

Contrar actualizărilor din trecut, Firefox pare să aducă lucruri bune odată cu noua variantă a browserului. Actualizarea se aplică atât versiunii pentru desktop, cât și pentru Android și devine primul browser care are inclus un serviciu de mesagerie instant.

Opțiunea de mesagerie instant este disponibilă în cadrul funcției Firefox Hello, o funcție care se folosește de tehnologia WebRTC (Real Time Communications) pentru a crea chaturi video între utilizatori, eliminând astfel nevoia unui cont pe o platformă terță sau instalarea vreunui program dedicat. Tot ce trebuie să facă un utilizator este să pornească o conversație, acțiune care va genera un link unic. Acel link poate fi dat persoanelor cu care utilizatorul dorește să discute, iar conversațiile pot fi denumite, pentru acces mai rapid.

Acum poți să trimiți un mesaj instant ca pe WhatsApp oricui folosește Windows, Mac, sau Linux, deoarece deocamdată este disponibil doar pentru desktop. Utilizatorii Hello vor putea vedea și cu cine vorbesc, datorită unei noi opțiuni care le permite să seteze o fotografie de profil.

Această funcție nu este singura noutate cu care ne întâmpină Firefox. Dacă utilizezi browser-ul pe Android, de acum vei putea să cauți în mai multe surse, dintr-un singur loc. Asta înseamnă că poți tasta căutarea în bara de search de la Firefox, iar acesta va căuta atât pe Google, cât și pe Bing. În plus, de acum Firefox va putea deschide aplicațiile la care fac trimitere linkurile accesate. Dacă selectezi un link care face trimitere la o fotografie de pe Facebook, de exemplu, aceasta va fi afișată în aplicația rețelei sociale.

Conform Engadget, Firefox pune la dispoziție un serviciu de sincronizare, care îți permite să navighezi prin pagini, istoric, parole sau site-uri salvate de pe orice dispozitiv. Astfel, îți vei putea accesa informațiile fie că ești pe smartphone sau pe computer.

Noua versiune de Firefox a început deja să fie disponibilă pentru utilizatorii din întreaga lume, iar instalarea acesteia depinde de setările pe care le ai făcute în cadrul browserului. Fie se va actualiza automat, fie vei fi anunțat că este disponibilă o actualizare.

Citește și: