Designerul Apple nu e de acord cu imaginea de nemilos a lui Steve Jobs

Designerul Apple nu e de acord cu imaginea de nemilos a lui Steve Jobs

La patru ani după moartea lui Steve Jobs, Jony Ive, vicepreședintele departamentului de design al Apple își amintește cu drag de fondatorul gigantului tech.

Deși documentarul Steve Jobs: The Man in the Machine pare să fi urmărit dezbrăcarea lui Jobs de hainele de erou în care fanii înrăiți ai Apple l-au îmbrăcat, Jony Ive și-l amintește altfel. La New Establishment Summit al Vanity Fair, Ive a apărut pe scenă împreună cu J.J. Abrams, regizorul Star Wars. Era inevitabil ca discuția să nu ajungă, mai devreme sau mai tâziu, și la Jobs.

„Acum patru ani, m-am lovit de un perete de supărare. Totuși, ceea ce mi-a rămas nu aș fi prezis atunci. Îmi amintesc în special concentrarea foarte, foarte simplă a lui Steve de a crea ceva cu adevărat frumos și grozav. Era foarte simplu. Înduioșător de simplu. Simplitatea asta părea chiar copilăroasă în puritatea ei. Nu cred că am văzut vreodată pe cineva atât de fericit precum era el. Avea o fericire simplă, mai ales când realiza că lucrurile funcționează și că ar putea fi uimitoare”, a povestit Ive emoționat.

Ive, care a colaborat cu Jobs 14 ani la Apple, a vorbit despre nemulțumirea pe care i-a provocat-o lansarea filmelor care celebrează amintirea lui Jobs, dar îl portretizează în moduri false. Când a fost întrebat dacă a văzut cel mai noi documentar, a spus că nu a făcut-o, deși a vorbit cu oameni care știu despre ce e vorba. „Este o temere primară a mea, faptul că modul în care ești definit și portretizat poate fi stricat de oameni care nu ți-au fost nici din familie, nici prieteni apropiați. Ați fi putut avea pe cineva care nu s-a certat cu nimeni niciodată, dar nu ați fi avut telefoanele pe care le aveți acum”, a mai spus el.

 

Citește și:
Etichete: