BlackBerry Venice vine cu Android, dar nu renunţă la BB10

BlackBerry Venice vine cu Android, dar nu renunţă la BB10

Prin lansarea BlackBerry Venice, canadienii de la BlackBerry se pare că vor încerca să calculeze media între flexibilitatea Android şi securitatea din BB10.

În ultimele săptămâni au apărut online tot mai multe informaţii referitoare la primul smartphone BlackBerry cu Android. Cel puţin în faza de dezvoltare, acesta poartă numele de BlackBerry Venice şi, deşi va adopta cu entuziasm platforma celor de la Google, există deja surse ce confirmă că nu va renunţa la rădăcinile din BB10.

Dacă sunteţi un fan al sistemului de operare BlackBerry OS 10, puteţi fără probleme să vă achiziţionaţi un BlackBerry Venice, după ce va fi lansat, deoarece funcţiile voastre favorite vor fi portate pe Android. Această informaţie a fost publicată pentru prima oară pe Twitter de @evleaks, care are un istoric foarte stufos de zvonuri ce s-au dovedit să fie adevărate.

Vizavi de funcţiile exacte din BB10 care îşi vor găsi loc în versiunea modificată de Android instalată pe Venice, lista include BlackBerry Experience Suite, BlackBerry Hub, contacte unificate, aplicaţia de calendar, aplicaţii personalizate şi, în mod evident, bătrânul BBM. Temele de pe smartphone-urile anterioare BlackBerry se pare că vor fi de asemenea preinstalate, deşi nu ştim exact la ce nivel vor fi ancorate în sistemul de operare.

În ceea ce priveşte securitatea combinaţiei dintre BlackBerry OS 10 şi Android, CEO-ul John Chen ne-a asigurat în trecut că sistemul de operare Google pe dispozitivele BlackBerry va fi mult mai sigur. Deşi data nu a fost confirmată oficial, sunt şanse semnificative ca BlackBerry Venice să se lanseze în luna noiembrie a acestui an.

În principiu, nu este prima oară cănd am auzit de funcţii din BB10 portate pe Android, un lucru este însă sigur. BlackBerry Venice nu are nici o şansă de reuşită dacă nu oferă o experienţă semnificativ diferită de clasicul Android. Nu de alta, dar există deja suficient de multe dispozitive în această piaţă cu o varietate foarte mare de preţuri şi configuraţii hardware încât utilizatorii să mai fie uşor impresionabili.

 

Citește și: