Viitorul Samsung Galaxy Alpha va avea un procesor gata să concureze cu iPhone 6

Viitorul Samsung Galaxy Alpha va avea un procesor gata să concureze cu iPhone 6

Samsung Galaxy Alpha nici nu a ajuns bine pe piață că deja are înlocuitori. Cel mai bun a fost deja trecut prin teste de performanță și prezintă un procesor similar celor folosite de Apple.

Samsung Galaxy Alpha
Samsung a adus oficial Galaxy Alpha în România. FOTO Răzvan Băltărețu

Ieri, vă informam despre Samsung Galaxy A3 și Galaxy A5, azi avem noi detalii despre cel mai bun model. Samsung Galaxy A5 va un ecran de 4,8 inci la rezoluție HD, 2GB de memorie RAM și va dispune de un procesor Qualcomm Snapdragon 410. Poate seria aceasta de procesoare nu îți spune nimic, dar sunt construite pe arhitectura x64, după cum a introdus Apple în iPhone 5s și iPhone 6, iar HTC în Desire 820.

Avantajele procesorului pe 64 de biți e că multitasking-ul ar trebui să fie mai bun, la fel și gestiunea memorie RAM, dar rămâne de văzut și cum optimizează Samsung sistemul de operare pentru acesta. Mai mult, vor trebui actualizate majoritatea aplicațiilor din Play Store pentru a folosi la maximum un astfel de procesor.

Samsung Galaxy A5 va mai avea 16GB spațiu de stocare, o cameră principală de 12 megapixeli și una frontală de 5 megapixeli. Va veni cu Android 4.4.4 KitKat, dar va fi eligibil pentru upgrade la Android L. Cât despre Galaxy A3, acela va avea un ecran de 4,5 inch cu rezoluție qHD, 1GB RAM și spațiu de stocare de 8GB. Camera foto principală ar urma să fie de 8MP, iar cea frontală de 5MP.

samsung galaxy a5
Samsung Galaxy A5, într-o imagine neoficială.

Aceste două modele vor fi în linia Galaxy Alpha, una premium prin construcție, și este așteptat un model Galaxy A7, cel mai bun. Deocamdată, succesul Samsung a venit doar cu dispozitive Galaxy, dar această serie este recunoscută pentru carcasa din plastic și a fost criticată în ultimii ani că nu poate ține pasul cu designul premium al Apple, HTC și chiar Motorola. Mai jos sunt informațiile de benchmark pentru Galaxy A5.

galaxy a5 benchmarked

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: