Playtech TV – Ce cred românii despre Samsung Galaxy Alpha, rivalul pentru iPhone 6

Playtech TV - Ce cred românii despre Samsung Galaxy Alpha, rivalul pentru iPhone 6

Samsung Galaxy Alpha reprezintă o schimbare însemnată pentru companie. Are cadru din aluminiu și este primul dispozitiv dintr-o nouă serie de la Samsung. Iată cum văd românii Galaxy Alpha.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samsung Galaxy Alpha este o schimbare majoră pentru Samsung și una care se va aplica tot mai bine în următorii ani. Marca Galaxy este cea mai cunoscută, dar este asociată telefoanelor din plastic, celor departe de caracterizarea premium. Ei bine, Samsung Galaxy Alpha vine să înlocuiască asta, dar primul telefon e după cum te-ai aștepta: o încercare fericită. La Playtech TV am scos Galaxy Alpha în stradă și i-am întrebat pe oameni ce cred.

Acesta nu are dotările de vârf ale modelului Galaxy S5 sau Note 4, ci este un experiment al Samsung. Este primul dintr-o linie care va încerca să schimbe percepția asupra actualelor produse Galaxy și nu debutează deloc rău.

Samsung Galaxy Alpha, prin opiniile utilizatorilor

După lansarea din România am dus Samsung Galaxy Alpha pe stradă și i-am întrebat pe oameni cum li se pare.

Ce aduce nou Samsung Galaxy Alpha

Samsung Galaxy Alpha este compatibil cu tehnologia 4G+, la fel ca noile Galaxy S5, și este caracterizat în primul rând de șasiul din metal. Ecranul capacitiv este Super AMOLED de 4,7 inci la rezoluție HD și are o cameră foto de 12 megapixeli, capabilă să filmeze la rezoluție 4K și are același sistem rapid de autofocalizare de pe Samsung Galaxy S5.

Samsung Galaxy Alpha are procesor Samsung Exynos cu opt nuclee grupate astfel: unul care funcționează cu patru nuclee la 1,8GHz și al doilea care funcționează la frecvența 1,3GHz. Bateria este de 1.860mAh, memoria RAM este de 2 GB și telefonul are o capacitate de stocare de 32GB fără suport pentru carduri microSD.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu este un smartphone flagship, cu ecran full HD sau chiar 2K ori cu funcționalități nemaivăzute. În schimb, Samsung joacă acum acolo unde Apple este deja: piața premium. Ecranul HD este bun pentru cei 4,7 inci (minus o ciudată afișare a culorilor, imaginile având o tentă de bleu), dar telefonul are caracteristici care să îl pună față în față cu un iPhone 6 de 4,7 inci și să iasă câștigător, pe alocuri.

iPhone 6 câștigă în fața Galaxy Alpha prin ecran, prin ecosistemul în care se găsește (de la aplicații la actualizări ale sistemului de operare) și prin simplitatea serviciilor. Galaxy Alpha câștigă prin faptul că e un Android premium cu un design deloc rău și are dimensiuni reduse pentru cei care ar fi vrut Galaxy Note 4, dar îl găsesc prea mare. În fapt, ar putea fi numit cu ușurință Galaxy Note 4 mini.

Preț:  Samsung Galaxy Alpha costă 2.800 de lei

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: