01 sept. 2014 | 10:00

Mănușile „profesor“: Cum să scrii rapid și corect [VIDEO]

ACTUALITATE
Mănușile „profesor“: Cum să scrii rapid și corect [VIDEO]

Un tată a creat o pereche de mănuşi cu vibraţii pentru a-şi învăţa copilul să tasteze corect, dar invenția ne poate ajuta pe toți să tastăm mai rapid și mai eficient.

diy-haptic-glove manusi feedback haptic

Proiectul ilustrat în clipul de mai jos a fost realizat de David Schneider, editor al publicaţiei IEEE Spectrum, pentru fiul său în vârstă de 11 ani. Acesta a creat o pereche de mănuşi inteligente care, prin oferirea de feedback prin vibraţii, motivează purtătorul să tasteze mult mai eficient. Un alt proiect, folosind o pereche de mănuşi prin motoraşe purtătorului, un individ a reuşit să înveţe mult mai rapid să cânte la pian.

Proiectul actual a implicat folosirea unor perechi de  mănuşi cu vârfurile degetelor dezgolite. De asemene, în aceeaşi ecuaţie au intrat câteva tranzistoare, motoare pentru vibraţii de pe eBay în valoare de 14 dolari, cabluri lungi pentru asigurarea confortului şi o placă de dezvoltare Arduino Nano. În mod evident, a fost necesară şi scrierea unui program pentru ca acest sistem să funcționeze cu un PC.

Modul în care funcţionează este cât se poate de simplu. Pe ecran sunt afişate în mod aleatoriu cele mai utilizate 100 de cuvinte din limba engleză. Pentru a scrie respectivele cuvinte corect, un motoraş aferent degetului cu care trebuie să tasteze fiecare literă începe să vibreze. Clipul de mai jos vă va convinge că metoda pare foarte eficientă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele