30 oct. 2012 | 10:00

Noul Nexus 4 se incarca wireless prin Qi

ACTUALITATE
Noul Nexus 4 se incarca wireless prin Qi

Desi s-au aflat multe despre noul Nexus 4 inaintea lansarii oficiale, o particularitate a fost trecuta aproape de fiecare data cu vederea: incarcarea wireless.

Dock Nexus 4

Semisfera pe care o vedeti sub telefonul de mai sus poarta numele de Wireless Charging Orb si face exact cee ce ne-am astepta. Creat pentru noul Nexus 4, dispozitivul functioneaza la fel de bine si impreuna cu un Lumia 920, de exemplu, pentru simplu fapt ca foloseste un standard bine cunoscut in industrie pe numele de Qi.

Designul produsului este special. Faptul ca este taiat in sectiune pe diagonala permite utilizatorului sa vada continutul ecranului chiar si atunci cand are telefonul la incarcat. Suprafata de contact este realizata dintr-un plastic fin in asa fel incat sa nu zgarie spatele smartphone-ului. Pentru ca telefonul sa nu cada, atat Charging Orb cat si telefonul integreaza magneti. Din acelasi motiv, puteti pune telefonul la incarcat atat in mod potret cat si panorama. Incercand sa diversifice experienta incarcarii, noul Android 4.2 preinstalat pe smartphone permite rularea de poze sau feed-uri de stiri din Google Currents prin noua functie Daydream.

Nu avem un pret si o data de lansare pentru noul gadget, insa cu siguranta nu ar mai trebui sa dureze prea mult dupa lansarea oficiala a telefonului pe 13 noiembrie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele