Pe Facebook, epoca PC-ul a apus: 400 de milioane de oameni folosesc doar dispozitive mobile

, 24 Iul, 08:40

După Apple, și Facebook și-a prezentat rezultatele financiare pentru ultimul trimestru. Pe lângă miliardele pe care le face, interesant e cât stăm pe marea rețea socială doar prin dispozitive mobile.

facebook-configurare-securitate-intimitate_thumb.jpg

Mark Zuckerberg, director și fondator Facebook, a prezentat datele parcursului rețelei în al doilea trimestru al anului. Sunt 1,32 de miliarde de utilizatori, iar aproape 400 de milioane de oameni folosesc rețeaua doar prin intermediul unui dispozitiv mobil. Asta înseamnă aproximativ 30% din totalul de utilizatori, potrivit TechCrunch. În altă ordine de idei, Facebook și-a crescut veniturile cu 61%, la 2,91 miliarde de dolari.

Facebook a început să devină rețeaua socială a dispozitivelor mobile în urmă cu aproape trei ani, când Zuckerberg s-a arătat nemulțumit de parcursul prost în acest domeniu. Facebook a fost lansată în 2004, iar smartphone-ul modern avea să fie introdus abia trei ani mai târziu. În prezent, compania are 62% din venituri doar din publicitatea afișată pe mobil. Iar numărul utilizatorilor crește cu 14% anual.

Descoperă și ultima funcționalitate Facebook: Aplicația de Facebook pentru iOS și Android introduce Save for Later

Ce produse are Facebook pentru smartphone? Ai, în primul rând, aplicația principală de Facebook, redesenată pentru a arăta aproape la fel pe Android și iOS. Apoi, ai Messenger, disponibilă pe Android, iOS și Windows Phone. Mai este Facebook Paper pentru iOS, iar pe Android alternativa e Facebook Home. Acestea îți livrează rețeaua socială sub altă formă. Ca aplicații terțe, dar neluate în calcul în traficul rețelei, mai sunt WhatsApp și Instagram. De asemenea, pentru pagini rețeaua oferă Pages Manager.

Pe „Adevărul“ sunt prezentate pe larg cifrele Facebook

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail